O Wymann Betts με την μοτοσυκλέτα του.

Είναι 101 χρονών και ακόμα οδηγεί μοτοσυκλέτα

Αν είσθε στα πρώτα «-άντα» και η γκρίνια για τα γηρατειά έχει ξεκινήσει ήδη, διαβάστε την ιστορία του υπεραιωνόβιου Wymann Betts, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να οδηγεί μοτοσυκλέτα ακόμα…

Οι εξαιρέσεις στους κανόνες πάντα υπάρχουν και, όπως λέμε ότι γενικότερα οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ή και ακόμη να αποφεύγουν να οδηγούν, υπάρχει και ένα παράδειγμα που αποδεικνύει το αντίθετο. Μιλάμε για τον κύριο της φωτογραφίας, ονόματι Wymann Betts, ο οποίος όχι απλά δεν σταμάτησε ποτέ να οδηγεί, αλλά πλέον ξεπερνά τον έναν αιώνα ζωής!

Ο Betts υπήρξε ανέκαθεν ένας άνθρωπος παθιασμένος για ζωή. Πριν γνωρίσει τις μοτοσυκλέτες, ο Betts ήταν πιλότος και μάλιστα το 1970 είχε αγοράσει ένα Cessna 172, πασίγνωστο μικρό αεροσκάφος γενικής αεροπορίας. Αργότερα, ξεκίνησε να οδηγεί δίκυκλα, από ένα scooter που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του. Ο Betts άλλαξε πολλά μοντέλα και η τελευταία του μοτοσυκλέτα είναι μια Honda Goldwing του 2003, που οδηγεί μέχρι και σήμερα.

Ο Betts όχι απλά βολτάρει τη μοτοσυκλέτα του, αλλά παίρνει και μέρος σε ομαδικές δραστηριότητες με μοτοσυκλέτες. Ποιο είναι το μυστικό του; Ο ίδιος έχει δηλώσει: «Δεν ένιωσα ότι μεγάλωσα ποτέ. Το μυστικό είναι να μην σκέφτεσαι πολύ μπροστά», ενώ η σύντροφος του δήλωσε ότι ο Wymann «δεν κάπνιζε ποτέ, δεν έπινε ποτέ και δεν αγχώνεται». Πολλά μπράβο στον κύριο Betts και πάντα με υγεία!