H Damon HyperFighter

H Damon HyperFighter

Damon HyperFighter: Η πιο εξελιγμένη naked είναι ηλεκτρική;

Η Damon είναι γνωστή ως μια αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, η οποία παρουσίασε την Hypersport το 2020, ως μια ηλεκτροκίνητη supersport με μοναδικό τεχνολογικό επίπεδο.

Τώρα, στην αυγή του 2022, η εταιρεία παρουσίασε την νέα, naked-street μοτοσυκλέτα της, ονόματι HyperFighter.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

200 ηλεκτρικά άλογα και τελική έως 274 χλμ/ώρα

Βασικό χαρακτηριστικό της Damon HyperFighter είναι η υψηλή ισχύς της, η οποία φτάνει τους 200 ίππους. Ο ηλεκτροκινητήρας της αποδίδει, σύμφωνα με την εταιρεία, «πάνω από 200 Nm ροπής», δηλαδή 20,4 kgm, με το επίπεδο επιδόσεων να αναμένεται καταιγιστικό. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να προσφέρει μια τελική ταχύτητα που θα φτάνει έως και τα 170 μίλια την ώρα ή 274 χιλιόμετρα την ώρα (στην έκδοση Unlimited 15 φτάνει τα 150 μίλια την ώρα ή 241 χλμ/ώρα). Η Damon ανακοινώνει ότι τα 100 χλμ/ώρα από στάση έρχονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.
 

Τεχνολογία μονοκόκ κατασκευής – Η ίδια η μπαταρία είναι το πλαίσιο

Βασικό χαρακτηριστικό που κάνει την HyperFighter ξεχωριστή, είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας HyperDrive της Damon: Ολόκληρη η μονάδα μπαταρίας και κινητήρα είναι φέροντα στοιχεία του πλαισίου της μοτοσυκλέτας. Όμως, το υψηλότατο επιπεδο τεχνολογίας της μοτοσυκλέτας δεν τελειώνει εδώ, ίσως μάλιστα μόλις αρχίζει…
 

Σύστημα «Co-Pilot» και μεταβαλλόμενη θέση οδήγησης

Η Damon έχει δημιουργήσει το σύστημα CoPilot, το οποίο κάνει χρήση καμερών, αισθητήρων και ραντάρ για την επιτήρηση, σε πραγματικό χρόνο, του περιβάλλοντος της μοτοσυκλέτας σε 360 μοίρες γύρω της. Το σύστημα μπορεί να παρακολουθεί έως και 64 αντικείμενα γύρω από την HyperFighter και ειδοποιεί τον αναβάτη για πιθανούς κινδύνους, με φωτεινές και απτικές ενδείξεις.
Ακόμα, η Hyperfighter φέρει μια ακόμα το σύστημα μεταβλητής γεωμετρίας θέσης οδήγησης. Τα μαρσπιέ και το τιμόνι ρυθμίζονται ηλεκτρικά, αυξάνοντας την άνεση του αναβάτη και συμβάλλοντας και στην ασφάλεια, αφού ξεκούραστος αναβάτης ίσον ασφαλέστερος αναβάτης.
 

Τιμή από 19.000 μέχρι 35.000 δολάρια

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η νέα Damon HyperFighter θα γίνει διαθέσιμη σε 3 εκδόσεις: την Colossus, την Unlimited 20 και την Unlimited 15. Οι τιμές που ανακοινώθηκαν ξεκινούν από τα 19.000 δολάρια για την Unlimited 15 και φτάνουν τις… 35.000 δολάρια, στην Colossus!
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »