CFMOTO: Ετοιμάζει 1000αρι V4 με 200 ίππους

CFMOTO: Ετοιμάζει 1000αρι V4 με 200 ίππους

Σύμφωνα με σχέδια που διέρρευσαν, η CFMOTO αναπτύσσει μια superbike μοτοσυκλέτα 1000 κυβικών με V4 μοτέρ 200 ίππων.

Πατέντες για νέο CFMOTO 1000 RR

Η CFMOTO είναι μια εταιρεία που προσφέρει ποιοτικά μοντέλα στη σωστή τιμή και στη γκάμα της διαθέτει επιλογές σε όλες τις κατηγορίες. Και ενώ στην Eicma παρουσίασε ένα concept με carbon εξαρτήματα και πανάκριβα περιφερειακά που όμως φορούσε κινητήρα 450 κυβικών, φαίνεται ότι οι βλέψεις για ένα πανίσχυρο μοντέλο σε αυτή την κατηγορία υπερβαίνουν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Σύμφωνα με την αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2022, η CFMOTO εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός supersport μοντέλου με νέο V4 κινητήρα.

V4 κινητήρας με 200 ίππους

Μήλον της έριδος θα είναι ένας ολοκαίνουργιος V4 κινητήρας με μικρή διαδρομή εμβόλων για  υψηλή απόδοση. Το σύστημα βαλβίδων με κοντούς βραχίονες είναι σχεδιασμένο για υψηλό στροφάρισμα, ενώ εντυπωσιακό είναι και το σύστημα ψύξης με δύο ξεχωριστές γραμμές μεταξύ των κυλίνδρων. Οι πληροφορίες μιλούν για 204 ίππoυς, τιμή εφάμιλλη με τα σημερινά superbikes του λίτρου.

Σε συνεργασία με την ΚΤΜ

Το επερχόμενο 1000 RR θα είναι το πρώτο superbike της CFMOTO και το πρώτο της μοντέλο με τετρακύλινδρο κινητήρα 1000 κυβικών και με V4 διάταξη. Στην κατασκευή του κινητήρα έχει βάλει το χεράκι της και η ΚΤΜ, καθώς έχει το know-how μέσα από την εμπλοκή της με τους αγώνες MotoGP. Οι αναφορές μιλούν για περιεχόμενη γωνία 75 μοιρών, μια τυπική διάταξη της πορτοκαλί εταιρείας. Η έλευση του νέου CFMOTO 1000 RR δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, ωστόσο η αίτηση για κατοχύρωση πατεντών δείχνει ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.  

Πηγή: Motorradonline

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>