Ο αριθμός 46 του Valentino Rossi στα MotoGP περνά και επίσημα στην ιστορία.

Ο αριθμός 46 του Valentino Rossi στα MotoGP περνά και επίσημα στην ιστορία.

Αποσύρεται από τους αγώνες ο αριθμός 46 του Valentino Rossi

Ο Valentino Rossi αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, το σημαντικότερο πρόσωπο στην ιστορία του MotoGP και η απόσυρση του από την ενεργό δράση ήταν κοσμοϊστορικό γεγονός.

Τελετουργική «απόσυρση» του αριθμού 46

Ο Valentino Rossi ταυτίστηκε με τον αριθμό 46, τον οποίο χρησιμοποιούσε σε όλη την διάρκεια της καριέρας του, ενώ ουδέποτε τον άλλαξε με τον αριθμό 1 του πρωταθλητή, παρά τους 9 παγκόσμιους τίτλους που κατέκτησε. Με μία καριέρα που συμπεριέλαβε 26 αγωνιστικές σεζόν, ο αριθμός 46 του Valentino Rossi ταυτίστηκε με αυτόν και η Dorna θα το αναγνωρίσει, αποσύροντας το νούμερο από την χρήση στους αγώνες του μέλλοντος.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τελετή στην ευθεία του Mugello, το Σάββατο 28 Μαΐου

Το MotoGP επιστρέφει στην ιστορική πίστα του Mugello και στην πατρίδα του Valentino Rossi, το τριήμερο 27-29 Μαΐου και εκεί επιλέχθηκε να γίνει η ανάλογη τελετή απόσυρσης του αγωνιστικού αριθμού. Ο «Γιατρός» θα δώσει το παρόν στην τελετή, που θα γίνει ακριβώς πριν τις κατατακτήριες δοκιμές, στην ευθεία της πίστας. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι ο ίδιος ο Rossi, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα ήθελε να αποσυρθεί ο αριθμός του, αλλά προς το παρόν δεν έχει προβεί σε κάποια εναντίωση στην απόφαση της Dorna.
 

Ένας από τους πιο επιτυχημένους αγωνιζόμενους όλων των εποχών

Ο Valentino Rossi έχει ένα εντυπωσιακό παλμαρέ, καθώς έχει κατακτήσει 9 παγκόσμιους τίτλους σε όλες τις κατηγορίες, ενώ έχει ανέβει στο βάθρο 235 φορές και στο υψηλότερο σκαλί του, 115 φορές. Παράλληλα, ο Rossi συνδέθηκε άρρηκτα, με την αναβάθμιση του αθλήματος και την ανάδειξη του ως τηλεοπτικό προϊόν, στα οποία έπαιξε καίριο ρόλο με το χάρισμα του και την «περσόνα» του. Στην μακροσκελή καριέρα του, ο Rossi αντιμετώπισε τεράστιες προσωπικότητες των αγώνων μέσα στις πίστες, ενώ τους είδε πρακτικά όλους να αποσύρονται πριν από αυτόν και είχε την τύχη να συναγωνιστεί, και αθλητές που τον είχαν «είδωλο» σαν παιδιά. Είναι προφανές ότι δύσκολα θα βρεθεί άλλος αθλητής, με την παρακαταθήκη του Valentino Rossi…  
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »