net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σβέλτο, ευέλικτο, και με δυνατό κινητήρα, το Yamaha Xenter έρχεται φορτσάτο να ανταγωνιστεί τους καλύτερους στην κατηγορία των scooter με μεγάλους τροχούς.

Η ζελατίνα και το top box μεγιστοποιούν την άνεση, στην οποία συνηγορούν το πίσω αμορτισέρ, οι μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων, αλλά και η σέλα.

Όμορφο design, και γενναιόδωρες διαστάσεις για δύο άτομα, που όμως δεν μεταφράζονται σε έξτρα κιλά. Αντίθετα, το Yamaha είναι ευκολοδήγητο για όλους.

Πανέμορφη, ψηφιακή οθόνη, με όλες τις ενδείξεις που χρειάζεται ο αστικός αναβάτης.

Αποστολή: Yamaha Xenter 150

Η Yamaha παρουσίασε, το νέο της scooter, Xenter. Ταξιδεύουμε στη Φλωρεντία για να διαπιστώσουμε τις αρετές της όμορφης, ποιοτικής, και με μονό αμορτισέρ πίσω, κατασκευής.

 
Το βράδυ πριν οδηγήσουμε το Xenter, οι άνθρωποι της Yamaha μας παρουσίασαν στατικά το νέο τους scooter. Εκεί έγινε λεπτομερής ανάλυση των προσδοκιών του αγοραστικού κοινού, για τα scooters μεγάλων τροχών 16 ιντσών. Σύμφωνα με την έρευνα της Yamaha, οι οπαδοί της πιο δημοφιλούς κατηγορίας scooter, απαιτούν μοντέλα sport αλλά και πρακτικά για την πόλη, τόσο για ένα, όσο και για δύο άτομα. Ταυτόχρονα, πρέπει να διαθέτουν ψηλή τελική, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν και στον αυτοκινητόδρομο. Θέλουν να είναι εύχρηστα, ευέλικτα και ελαφριά για τους ελιγμούς στο παρκάρισμα, αλλά και να στήνονται εύκολα στο διπλό σταντ. Ταυτόχρονα, χρειάζονται μια επίπεδη ποδιά για να μεταφέρουν ογκώδη αντικείμενα και ψώνια. Ιδού λοιπόν, το νέο Xenter 150, που επιδιώκει να καλύψει όλες τις προαναφερθείσες ανάγκες των σύγχρονων αστικών μετακινήσεων σας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αισθητική / ποιότητα κατασκευής: Υψηλές προδιαγραφές
Το Xenter κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Yamaha στην Ταϊβάν, στο ίδιο εργοστάσιο που κατασκευάζεται και το Cygnus. Όπως είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε, τόσο στη στατική παρουσίαση, όσο και κατά την οδήγηση την επόμενη μέρα, η ποιότητα κατασκευής είναι ιδιαίτερα υψηλή και δεν αφήνει κανένα παράπονο στον αναβάτη. Άριστη συναρμογή, κορυφαίο φινίρισμα, όμορφο design, μετρημένο και σοβαρό στιλ, χωρίς να γίνεται πουθενά κραυγαλέο. Εντάξει, έχει μπόλικο πλαστικό πάνω του, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τα στάνταρ της κατηγορίας. Το Xenter έρχεται σε τρεις χρωματισμούς, λευκό, σκούρο γκρι, και μαύρο, ενώ και στις τρεις χρωματικές εκδόσεις διαθέτει λευκά κατακόρυφα πλαϊνά φιλέτα στην ποδιά και γκρι πλαστικό κάτω από τα μαρσπιέ συνεπιβάτη, ώστε -οπτικά- να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο όγκος του.

Η πρώτη επαφή με το νέο Yamaha Xenter 150 περιλαμβάνεται στο τεύχος 23 του Moto Τρίτη που θα βρίσκεται στα περίπτερα στις 8 Νοεμβρίου.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ