net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αποστολή: Honda Crossrunner

Αρχές Απριλίου βρεθήκαμε στη Μαγιόρκα για να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά το Honda Crossrunner. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα VFR 800, με διαφορετικά πλαστικά, πιο όρθιο τιμόνι και ολοκαίνουργια εμφάνιση. Φιλικό όπως αρμόζει σε ένα Honda, με ξεχωριστό design και με το γνωστό V4 του VFR, τώρα ακόμα πιο γεμάτο στις μεσαίες στροφές.

 
Το marketing είναι αυτό που είναι. Η επιστήμη της πώλησης. Στη Μαγιόρκα, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Honda για τη μοτοσικλέτα, o Teofilo Plaza, άρχισε να μας απαριθμεί τις γενεσιουργές ιδέες που οδήγησαν στο Crossrunner. H Honda ήθελε φιλικότητα πάνω από όλα. Οι λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν «Easy fun». Εύκολη απόλαυση. Κατόπιν συνέδεσε το Crossrunner με το γνωστό χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων Roadrunner (στην Ελλάδα, τον ξέρουμε ως «μπιπ-μπιπ»). Ναι, όπως ο Roadrunner, έτσι και το Crossrunner, μπορεί να κινείται γρήγορα, χωρίς προσπάθεια. Ποιες ήταν οι σχεδιαστικές εμπνεύσεις που οδήγησαν στη νέα, ξεχωριστή εμφάνιση του Crossrunner; Σύμφωνα με τον Θεόφιλο, δανείστηκαν στοιχεία από… jet ski, από SUV, αλλά και από τις supersport μοτοσικλέτες της Honda!

Αισθητική / ποιότητα κατασκευής:
Ιδιαίτερη σχεδίαση Και αυτή η παράγραφος θα ξεκινήσει με το marketing. Για το Crossrunner, η έρευνα του συγκεκριμένου τμήματος της Honda έβγαλε το συμπέρασμα ότι αρκετοί αγοραστές μεγάλων adventure μοτοσικλετών αποθαρρύνονται από τις μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων, από την ψηλή σέλα και από τα ελαστικά διπλής χρήσης. Έτσι, ενώ η Honda ήθελε μια μοτοσικλέτα που να πατάει σε δύο κατηγορίες, στα γυμνά και στα adventure -εξ ου και το συνθετικό cross στο όνομα- τελικά αποφάσισε να ποντάρει περισσότερο στην άσφαλτο και λιγότερο στο χώμα. Συγκεκριμένα, στο χώμα θα διαβείτε μόνο ιδιαίτερα καλούς χωματόδρομους, και μέχρι εκεί.

Διαβάστε ολόκληρη την παρουσίαση στο τεύχος 8 που κυκλοφορεί στις 12 Απριλίου.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ