LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

EICMA 2026: Το Zontes 552G θα ξεπεράσει το Honda X-ADV σε πωλήσεις;

Διαβάστηκε από 1.289 αναγνώστες (04/11/2026)
Zontes 552G
4 Φωτογραφίες »

Zontes 552G

Νέος δικύλινδρος κινητήρας 531 κ.εκ. με 47,6 ίππους και δίπλωμα Α2.
Τροχοί 17 και 15 ιντσών, ανεστραμμένο πιρούνι και δύο δίσκοι εμπρός.
Ride-by-wire, cruise control, θερμαινόμενη σέλα και σύστημα NFC.
Βάρος 215 κιλά και θεωρητική αυτονομία πάνω από 370 χιλιόμετρα.

mototriti Team

ZONTES: G368...Ισχυρό DNA, ισχυρό best seller και επιλέγεις τα δώρα σου!

ZONTES: Νέο E368 ETC. Το νέο premium touring scooter της ZONTES είναι Πειρασμός !!!

Νέος δικύλινδρος κινητήρας 531 κ.εκ. με 47,6 ίππους και δίπλωμα Α2

Η Zontes ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία των adventure scooter, παρουσιάζοντας το νέο 552G, ένα μοντέλο που έρχεται να τοποθετηθεί πάνω από το δημοφιλές 368G και να διεκδικήσει μερίδιο από την κατηγορία στην οποία πρωταγωνιστεί το Honda X-ADV. Η νέα πρόταση της κινεζικής εταιρείας συνδυάζει δικύλινδρο κινητήρα, τροχούς με ακτίνες, πλούσιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την κίνηση πέρα από την άσφαλτο.
Η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με το Zontes 368G εντοπίζεται στον κινητήρα. Το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί έναν ολοκαίνουργιο δικύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα 531 κ.εκ., με μέγιστη ισχύ 47,6 ίππων στις 7.250 σ.α.λ. και ροπή 5,7 kgm στις 5.500 σ.α.λ. Η ισχύς των 35 kW βρίσκεται ακριβώς στο ανώτατο όριο της κατηγορίας διπλώματος Α2, διευρύνοντας σημαντικά το κοινό στο οποίο απευθύνεται.
Ο κινητήρας διαθέτει σχέση συμπίεσης 11:1, δύο αντικραδασμικούς άξονες, σφυρήλατο έμβολο και κύλινδρο αλουμινίου με κεραμική επίστρωση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετάδοση CVT με διπλά οδοντωτό ιμάντα σε λουτρό λαδιού, μια επιλογή που αποσκοπεί στην αντοχή και τη μακροχρόνια αξιοπιστία.
 

Τροχοί 17 και 15 ιντσών, ανεστραμμένο πιρούνι και δύο δίσκοι εμπρός

Η Zontes δεν περιορίστηκε στην τοποθέτηση ενός μεγαλύτερου κινητήρα. Το 552G διαθέτει αναβαθμισμένο πλαίσιο και περιφερειακά, με στόχο να υποστηρίξει τις αυξημένες επιδόσεις αλλά και τον adventure χαρακτήρα του.
Ο εμπρός τροχός είναι 17 ιντσών, με ελαστικό διαστάσεων 120/70, ενώ πίσω συναντάμε τροχό 15 ιντσών με ελαστικό 160/60. Οι τροχοί με ακτίνες ενισχύουν την εκτός δρόμου αισθητική, ενώ το ανεστραμμένο πιρούνι προσφέρει 140 χιλιοστά διαδρομής.
Σημαντική αναβάθμιση υπάρχει στο σύστημα πέδησης. Μπροστά τοποθετούνται δύο δίσκοι 276 χιλιοστών, με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες, ενώ πίσω υπάρχει δίσκος 265 χιλιοστών. Για σύγκριση, το μικρότερο 368G χρησιμοποιεί έναν εμπρός δίσκο 300 χιλιοστών.
Το ψαλίδι και η προστατευτική ποδιά του κινητήρα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, ενώ οι πλευρικές προστατευτικές μπάρες αποτελούνται από ενιαία κατασκευή ανοξείδωτου χάλυβα. Πρόκειται για στοιχεία που υπογραμμίζουν την πρόθεση της Zontes να προσφέρει ένα scooter με δυνατότητες χρήσης και σε χωμάτινες διαδρομές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για καθαρόαιμη εκτός δρόμου μοτοσυκλέτα.
 

Ride-by-wire, cruise control, θερμαινόμενη σέλα και σύστημα NFC

Ο εξοπλισμός αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά του νέου Zontes 552G. Το ηλεκτρονικό γκάζι ride-by-wire επιτρέπει την επιλογή ανάμεσα σε δύο χαρτογραφήσεις κινητήρα, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται και cruise control, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο για ταξίδια και καθημερινές μετακινήσεις σε αυτοκινητόδρομο.
Στον τομέα της ασφάλειας συναντάμε traction control και δικάναλο ABS, ενώ υπάρχει και σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών.
Για την άνεση του αναβάτη προβλέπονται θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα, καθώς και ζελατίνα με πέντε θέσεις ρύθμισης. Η σέλα βρίσκεται στα 780 χιλιοστά από το έδαφος, προσφέροντας σχετικά προσιτό ύψος για scooter αυτής της κατηγορίας.
Η τεχνολογία συνεχίζεται με ηλεκτρικό άνοιγμα της σέλας και της τάπας καυσίμου, καθώς και με τη νέα ηλεκτρονική μονάδα 4.0, η οποία υποστηρίζει ξεκλείδωμα μέσω NFC, ακόμη και με τη χρήση smartphone. Παράλληλα, παρέχεται συνδεσιμότητα μέσω της εφαρμογής Zontes Smart.
 

Βάρος 215 κιλά και θεωρητική αυτονομία πάνω από 370 χιλιόμετρα

Παρά τον μεγαλύτερο κινητήρα και τον αναβαθμισμένο εξοπλισμό, η Zontes ανακοινώνει βάρος 215 κιλών σε κατάσταση λειτουργίας για το νέο 552G.
Η δηλωμένη κατανάλωση βρίσκεται στα 4,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 16 λίτρων. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η θεωρητική αυτονομία φτάνει περίπου τα 372 χιλιόμετρα, τιμή που μένει να επιβεβαιωθεί σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.
Με το νέο 552G, η Zontes επιχειρεί να καλύψει το κενό ανάμεσα στα μεσαίου κυβισμού adventure scooter και τις μεγαλύτερες, ισχυρότερες προτάσεις της αγοράς. Ο συνδυασμός δικύλινδρου κινητήρα, 47,6 ίππων, πλούσιου εξοπλισμού και τροχών 17/15 ιντσών το καθιστά ενδιαφέρουσα προσθήκη στην κατηγορία.
Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η τιμή, η οποία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Αυτή θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο κατά πόσο το νέο Zontes θα μπορέσει να αποτελέσει μια πραγματικά ανταγωνιστική εναλλακτική απέναντι στο Honda X-ADV και στα υπόλοιπα adventure scooter της αγοράς.
 
 

Έρευνα & επιμέλεια άρθρου: Παναγιώτης Σιώπης | Δημήτρη Δουγέκος | Ευάγγελος Τσερές | Ανέστης Ιντζές
puma
china suv