H Yamaha R1 «Piro»

Yamaha R1: Σε δημοπρασία η μοναδική «Piro» ρέπλικα

Μια και μοναδική Yamaha R1 σε special χρώματα και κατασκευασμένη για ειδικό σκοπό, βρίσκεται σε δημοπρασία και περιμένει τον επόμενο ιδιοκτήτη της. Τι περιμένετε για να μπείτε και να την διεκδικήσετε;

Προς τιμήν του παλαίμαχου αγωνιζόμενου στα WSBK, Fabrizio Pirovano, που πέτυχε 10 νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και αποσύρθηκε το 1993 οδηγώντας μοτοσυκλέτες Yamaha, η εταιρεία παρουσίασε μια ειδικά τροποποιημένη Yamaha R1. Η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε στην πίστα του Estoril στην Πορτογαλία, στα πλαίσια του φινάλε του πρωταθλήματος WSBK του 2020, τιμώντας την μνήμη του Pirovano, που έχασε την ζωή του μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, το 2016.
 
Η νέα μοτοσυκλέτα, βαμμένη σε ειδικά χρώματα βασισμένα στην YZF 750 SP του Piro και με τον αριθμό 5 να την κοσμεί, έκανε έναν γύρο παρέλασης στην πίστα, στα χέρια του Alessandro Gramigni, πρώην αγωνιζόμενου WSBK της Yamaha, ενώ στην παρουσίαση της το παρόν έδωσαν η σύντροφος του Pirovano, Silvia και οι κόρες του, Michela και Francesca.  
 
Η μία και μοναδική YZF-R1 «Piro», λοιπόν, διατίθεται αυτή την στιγμή σε δημοπρασία στο eBay, ενώ όλο το ποσόν που θα συγκεντρωθεί στο τέλος θα δωρηθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα για τον καρκίνο Fondazione Oncologica Nuguarda Onlu. Η δημοπρασία λήγει την 1η Νοεμβρίου και η μοτοσυκλέτα έχει φτάσει ήδη τις 25.000 λίρες!