Yamaha E01

Yamaha E01

Yamaha E02

Yamaha E02

  • Yamaha E01
  • Yamaha E02

Yamaha: Έτοιμα για παραγωγή τα ηλεκτρικά scooter της

Το 2019, η Yamaha έδωσε ένα επίσημο σημάδι ότι μπαίνει στον χώρο των ηλεκτροκίνητων scooters, παρουσιάζοντας δύο concept μοντέλα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Μιλάμε για τα E01 και E02, τα οποία παρουσιάστηκαν στην EICMA του ίδιου έτους, ακριβώς πριν «σκάσει» ο COVID. Σύμφωνα με πηγές από το εξωτερικό, η Yamaha είναι τώρα έτοιμη να ρίξει τα δύο της ηλεκτρικά scooters στον στίβο της μάχης.


Yamaha E02

Yamaha E02

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Στην παραγωγή άμεσα, για παρουσίαση φέτος

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά από σχεδόν 2 χρόνια «σιωπής» σχετικά με τα δύο μοντέλα, η Yamaha είναι έτοιμη να τα θέσει στην παραγωγή, εντός των επόμενων εβδομάδων. Έτσι, η Ιαπωνική εταιρεία θα μπορεί να τα προσφέρει στις αγορές, πιθανόν και εντός του 2022.
 

Δύο «φρέσκα» μοντέλα με 5,3 και 15 ίππους

Η Yamaha δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τεχνικές πληροφορίες για τα μοντέλα, όμως οι διεθνείς πηγές κάνουν λόγο για επίπεδα ισχύος προσιτά σε μεγάλη μερίδα αναβατών. Το μεγαλύτερο E01 θα φέρει ηλεκτροκινητήρα της τάξης των 15 ίππων, τοποθετημένο στο κέντρο, με σύστημα μετάδοσης της κίνησης στον πίσω τροχό. Η σχεδίαση του «μεγάλου» Ε01 επαφίεται στην μορφή των sport scooters της Yamaha, ενώ μένει να δούμε κατά πόσο πιστή θα μείνει η εταιρεία στο σχέδιο του concept.
Από την άλλη, το μικρότερο E02 ακολουθεί σαφώς την μορφή ενός αστικού sport scooter, με επίπεδο πάτωμα, πιο λιτή σχεδίαση και τον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω τροχό. Η ισχύς του λέγεται ότι θα ανέρχεται στους 5,3 ίππους .
 

Κατάλληλα και για οδηγούς αυτοκινήτων

Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία, που ισχύει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, τα δύο νέα μοντέλα θα μπορούν να οδηγηθούν και με δίπλωμα B-αυτοκινήτου, από οδηγούς που θα πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »