To Moto Morini X-Cape είναι σχεδόν έτοιμο

Στη μανία των Adventure και η Moto Morini! To μεσαίου κυβισμού μοντέλο περιπέτειας ήδη δοκιμάζεται στο δρόμο, όπως αποκαλύπτουν φωτογραφίες. Θα είναι επιτυχημένο άραγε στην αγορά;

Το Moto Morini X-Cape έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό στην EICMA του 2019 με τα αρχικά σχέδια να μιλούν για εμφάνιση μέσα στο 2020. Ωστόσο, η πανδημία ανάγκασε την εταιρεία να αλλάξει τα σχέδια της, όπως είχε δηλώσει ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας Riccardo Bertaggia.
 
Τώρα όμως, φαίνεται ότι η εταιρεία συνεχίζει την διαδικασία ανάπτυξης του X-Cape, με δοκιμές στο δρόμο και οι φωτογραφίες που βλέπετε δημοσιεύθηκαν από ιταλικά μέσα. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η μοτοσυκλέτα παραμένει στην μορφή του πρωτότυπου, με την χαρακτηριστική σιλουέτα του μεσαίου adventure και ακτινωτούς τροχούς.
 
Το νέο X-Cape είναι δικύλινδρο κυβισμού 650 κ.εκ., υγρόψυκτο σε σειρά και φέρει κιβώτιο 6 ταχυτήτων, καμία άλλη πληροφορία όμως δεν γίνεται ακόμα διαθέσιμη. Από τις φωτογραφίες, θα λέγαμε ότι το μοτέρ θυμίζει μάλιστα, τον κινητήρα του Versys ή του 650MT της CFMoto, οπότε οι επιδόσεις ίσως είναι παραπλήσιες. Γίνεται ωστόσο γνωστό ότι η μοτοσυκλέτα θα γίνει διαθέσιμη και σε έκδοση για κατόχους A2 διπλώματος.

Η X-Cape φέρει ανεστραμμένο πιρούνι 50 χιλιοστών εμπρός, πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ το πίσω αμορτισέρ ρυθμίζεται στην προφόρτιση και την απόσβεση επαναφοράς. Οι διαδρομές των αναρτήσεων ανέρχονται στα 160 και 135 χιλιοστά, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Οι τροχοί με ακτίνες θα είναι διαμέτου 19 και 17 ιντσών. Στα φρένα εμπρός, χρησιμοποιούνται 2 δίσκοι 300 χιλιοστών με 2πίστονες δαγκάνες, ενώ πίσω, ένας δίσκος 255 χιλιοστών αναλαμβάνει την επιβράδυνση.

Η μοτοσυκλέτα θα φέρει μια οθόνη 7 ιντσών για απεικόνιση των ενδείξεων, που θα συνδέεται με κινητό τηλέφωνο μέσω Bluetooth. Παράλληλα η μοτοσυκλέτα φέρει ζελατίνα ρυθμιζόμενη με ένα χέρι, πλήρη LED φωτισμό και σχάρα αποσκευών (στον προαιρετικό εξοπλισμό, θα διατίθενται και οι βαλίτσες αλλά και κάγκελα προστασίας και θερμαινόμενα γκριπ).