Η υψηλή ποιότητα φαίνεται και από τις ραφές.

Το σχήμα τους είναι προκαμπυλωμένο.

Διαθέτει αφρώδες υλικό στην παλάμη και στην πλαϊνή εξωτερική πλευρά.

Οι δείκτες έχουν ειδικό ύφασμα που επιτρέπει τον χειρισμό οθονών αφής.

Το κλείσιμό του γίνεται παραδοσιακά με velcro στον καρπό.

Η εξωτερική πλευρά έχει δεύτερη στρώση υφάσματος για μεγαλύτερη αντοχή.

Test γάντια: Virage Tignes

Δοκιμάζουμε σε πραγματικές συνθήκες και αξιολογούμε τα χειμερινά γάντια Tignes της Virage.

Όταν μιλάμε για αποτελεσματικά είδη ένδυσης αναβάτη που συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα με την προσιτή τιμή, η Virage είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που μας έρχεται στο μυαλό. Πρόκειται για ένα brand που δημιούργησε το Bikers World, που μετά από 15 χρόνια παρουσίας στον χώρο των ανταλλακτικών και των αξεσουάρ αναβάτη και μοτοσυκλέτας, γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες των Ελλήνων αναβατών. Πρόσφατα είχαμε δοκιμάσει ένα από τα χειμερινά μπουφάν της Virage, το Olympos, που μας εντυπωσίασε με τις επιλογές που σου δίνει και τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σε σημαντικές αλλαγές θερμοκρασίας. Έχοντας λοιπόν υψηλές προσδοκίες, παραλάβαμε από το Bikers World τα χειμερινά γάντια Tignes. Ας τα γνωρίσουμε.

Ποιότητα – Ανεση – Πρακτικότητα

Τα συγκεκριμένα γάντια είναι κατασκευασμένα από συνδυασμό υφάσματος Amara (συνθετικό suede), μαλακό softshell και ζεστό neoprene, που συνθέτουν ένα ελαφρύ, ανθεκτικό και όμορφο γάντι. Είναι πιο κοντά από άλλα χειμερινά γάντια, αλλά το μήκος τους επαρκεί προκειμένου να περνούν επάνω από το μανίκι του μπουφάν και να μην επιτρέπουν στο νερό και τον κρύο αέρα να περάσει από εκείνο το σημείο. Το σχήμα τους είναι προκαμπυλωμένο ακολουθώντας το φυσιολογικό σχήμα των δακτύλων συμβάλλοντας στην άνεση, αλλά όπως συμβαίνει με τα περισσότερα χειμερινά γάντια αυτού του πάχους, μπορεί να σε κουράσουν μέσα στην πόλη με τη συνεχόμενη χρήση του συμπλέκτη.

Οι δείκτες, τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό γάντι έχουν ειδικό ύφασμα που επιτρέπει τον χειρισμό οθονών αφής. Σε επίπεδο ποιότητας τα πάει πολύ καλά και αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό με μια προσεκτική ματιά στο φινίρισμά του και τις ραφές, οπότε θα σε συντροφεύει για πολλούς χειμώνες. Το κλείσιμό του γίνεται παραδοσιακά με velcro στον καρπό.

Θερμομόνωση- αδιαβροχοποίηση

Από ένα χειμερινό γάντι έχουμε υψηλές απαιτήσεις, καθώς τα χέρια μας είναι άμεσα εκτεθειμένα στη βροχή και το κρύο και από το Tignes δεν έχουμε παράπονο. Στο εσωτερικό έχουμε θερμική επένδυση Thinsulate 70 γραμμαρίων της , την οποία έχουμε δοκιμάσει ξανά σε γάντια και μπουφάν, καθώς χρησιμοποιείται συχνά από τους κατασκευαστές επειδή ισορροπεί ιδανικά μεταξύ πάχους και αποτελεσματικότητας. Στις μετρήσεις που πραγματοποιήσαμε χρειάστηκαν 8,5 λεπτά για να πέσει η θερμοκρασία στο εσωτερικού του γαντιού κατά 20 βαθμούς. Στην πράξη πρόκειται για ένα πραγματικά ζεστό γάντι, ιδανικό για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που δύσκολα το ανέχεσαι μόλις ζεστάνει λίγο ο καιρός.

Μεταξύ του εξωτερικού κελύφους και της θερμικής μόνωσης παρεμβάλλεται η αδιάβροχη μεμβράνη Hipora, η οποία δεν επιτρέπει στο νερό της βροχής να περάσει στο εσωτερικό, αλλά επιτρέπει την υγρασία από το σώμα να εξατμιστεί χάρη στους ειδικά σχεδιασμένους μικροσκοπικούς πόρους που διαθέτει. Για να τεστάρουμε την απόδοσή της υποβάλαμε το γάντι σε συνεχή επαφή με το νερό για 35 λεπτά και παρόλο που απορρόφησε νερό και βάρυνε, στο εσωτερικό δεν πέρασε ούτε σταγόνα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα κρατήσει τα χέρια σου ζεστά ακόμα κι αν χρειαστεί να οδηγήσεις πολύ ώρα υπό βροχή.

Προστασία

Τα συγκεκριμένα γάντια δεν διαθέτουν σκληρά προστατευτικά, αλλά αφρώδες υλικό στην παλάμη και στην πλαϊνή εξωτερική πλευρά, δηλαδή στα σημεία που είναι πιο πιθανό να έρθουν πρώτα σε επαφή με το οδόστρωμα σε περίπτωση πτώσης. Επίσης, όλη η παλάμη και όλη η εξωτερική πλευρά κάθε γαντιού έχει δεύτερη στρώση υφάσματος για μεγαλύτερη αντοχή στην τριβή.

Η άποψή μας

Τα Tignes είναι 100% αδιάβροχα γάντια που θα προστατέψουν τα χέρια σου όχι μόνο από το νερό, αλλά και από το κρύο. Η τιμή τους είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με αυτά που προσφέρουν και πρόκειται για μια αγορά που δεν θα μετανιώσεις.

 

Θα τα βρείτε διαθέσιμα στα καταστήματα Bikers World και στο www.bikers-world.gr.

Τηλ.: 210 2772422, 2103424454