Suzuki V-Strom 650 XT: Το best seller βάζει τα χωμάτινά του

Suzuki V-Strom 650 XT: Το best seller βάζει τα χωμάτινά του

Λίγες μοτοσυκλέτες έχουν αγαπηθεί όσο το Suzuki V-Strom 650 από τους Έλληνες αναβάτες και η πιο χωμάτινη έκδοση XT υπόσχεται να σε πάει πιο μακριά σε εκτός δρόμου εξορμήσεις.

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Ακτινωτές ζάντες, ποδιά κινητήρα και χούφτες. Το ΧΤ διψάει για χώμα.

Το V-Strom 650 της Suzuki δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς έχει κατακτήσει άξια τον τίτλο του best seller στην ελληνική αγορά και παραμένει ψηλά στην προτίμηση των αναβατών. Με την έκδοση XT πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και γίνεται ακόμα πιο ικανό στο χώμα. Σχεδιαστικά ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα της έκδοσης των 1000 κυβικών, ώστε να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως μέλος της οικογένειας των on - off της Suzuki. Στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας παραμένει το χαρακτηριστικό «ράμφος» κάτω από το φωτιστικό σώμα με τους δύο κάθετα τοποθετημένους προβολείς. Η εμφάνιση της έκδοσης ΧΤ ξεχωρίζει αρχικά από τις ζάντες με ακτίνες, που φιλοξενούν tubeless ελαστικά διαστάσεων 110/80 R19 εμπρός και 150/70 R17 πίσω. Η τοποθέτηση του τελικού της εξάτμισης λίγο πάνω από το επίπεδο του ψαλιδιού, συμβάλει στο να μεταφερθεί χαμηλά το κέντρο βάρους, ενώ ταυτόχρονα δεν κρύβει την όμορφη ακτινωτή ζάντα. Η μεγάλη πλαστική ποδιά, εκτείνεται και στο πλάι του κινητήρα και συμβάλει τόσο στην προστασία του, όσο και στη συνολική εμφάνιση της μοτοσυκλέτας. Στον στάνταρ εξοπλισμό του ΧΤ ανήκουν και οι χούφτες, που παρέχουν καλή προστασία από τον αέρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με Low RPM Assist για να ξεκινάς εύκολα παντού

Ο κινητήρας των 645 κυβικών εκατοστών, με τον οποίο είναι εξοπλισμένο το V-Strom 650 XT δεν έχει μεταφερθεί αυτούσιος από το προηγούμενο μοντέλο, καθώς έχει βελτιωθεί σε περισσότερα από 60 σημεία. Aπoδίδει 67 ίππους και η ελαστικότητά του είναι παράδειγμα προς μίμηση, αφού μέσα στην πόλη μπορείς να επιλέξεις μια 3η ή 4η σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων και να ξεχάσεις για ώρα τον μαλακό συμπλέκτη. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 4,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 20 λίτρων εγγυάται αραιές στάσεις για ανεφοδιασμό. Πολύ εντυπωσιακό είναι το σύστημα Easy Start, που με μόνο ένα πάτημα στο κουμπί της μίζας, αυτή γυρίζει μόνη της για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να μπει σε λειτουργία ο κινητήρας. Ένα ακόμα εξαιρετικό σύστημα είναι το Low RPM Assist, που ανεβάζει μόνο του τις στροφές του κινητήρα, τη στιγμή που αφήνουμε τον συμπλέκτη για να ξεκινήσουμε ή όταν κινούμαστε με χαμηλές ταχύτητες. Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκει και το traction control, η παρεμβατικότητα του οποίου μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο επίπεδα ή να απενεργοποιηθεί τελείως από έναν διακόπτη στην αριστερά μεριά του τιμονιού.

Ρυθμιζόμενη ζελατίνα και παροχή ρεύματος

Η σέλα σε τοποθετεί κοντά στο ρεζερβουάρ και είναι άνετη χάρη στο πλούσιο αφρώδες. Παρέχει απλόχερα χώρους για αναβάτη και συνεπιβάτη, ενώ δεν θα κουράσει μετά από πολύωρη παραμονή πάνω της. Η μικρή απόστασή της από το έδαφος (830 χιλιοστά) κάνει τις επιτόπου μανούβρες εύκολες ακόμα και για αναβάτες χαμηλού αναστήματος. Η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη σε τρεις θέσεις, χωρίς να απαιτούνται εργαλεία για ρύθμισή της, αλλά η αλλαγή της θέσης της, δεν μπορεί να γίνει εν κινήσει. 
Παρέχει εξαιρετική κάλυψη από τον αέρα, χωρίς να δημιουργεί στροβιλισμούς ή υποπίεση. Εμπρός από το τιμόνι, στη αριστερή πλευρά του φαίρινγκ υπάρχει παροχή ρεύματος 12v για φόρτιση και τροφοδοσία συσκευών. Τα όργανα του αποτελούνται από ένα μεγάλο, αναλογικό στροφόμετρο αριστερά και δύο ψηφιακές οθόνες δεξιά, που είναι ευανάγνωστες και παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον αναβάτη.

Η τιμή του Suzuki V-Strom 650 XT έχει καθοριστεί στα 9.895 ευρώ.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »