To Suzuki Burgman 200, μαζί με τα 125 και 650, φαίνεται ότι φτάνουν στο τέλος της διαδρομής τους.

Suzuki: «Τέλος εποχής» για το Burgman;

Την διακοπή της διάθεσης του Burgman στην Ευρώπη φαίνεται πως αποφάσισε η Suzuki, η οποία κάνει λόγο για νέα μοντέλα που θα το αντικαταστήσουν. Δείτε περισσότερα.

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Το Suzuki Burgman είναι ένα μοντέλο-σταθμός για τα mega scooters, αφού συνέβαλε ουσιαστικά στην δημιουργία της κατηγορίας πριν περίπου 22 χρόνια. Η οικογένεια Burgman απέκτησε αρκετά μέλη –σε 125, 200, 250, 400 και 650 κυβικά-, όμως φαίνεται ότι το τέλος για το εμβληματικό μοντέλο πλησιάζει. Αυτό τουλάχιστον, αναδεικνύεται από δηλώσεις του Guillaume Vuillardot της Suzuki Γαλλίας.

Ο Γάλλος Business Manager, σε ερωτήσεις από το Γαλλικό μέσο Moto Station, δεν απέκρυψε ότι η Suzuki ετοιμάζει την λήξη της διάθεσης των εκδόσεων 125, 200 και 650 κυβικών του Burgman. Τα μοντέλα αυτά, θα αντικατασταθούν από «νέες επιλογές αστικής μετακίνησης» όπως δήλωσε ο Vuillardot, ο οποίος διευκρίνισε έπειτα πως μιλάμε για μοντέλα που «μπορείς να χαρακτηρίσεις scooter». Είναι μια δήλωση που προκαλεί ενδιαφέρον, διότι δεν μιλά απευθείας για νέα scooter, αλλά ίσως για κάτι εναλλακτικό και διαφορετικό, σε μια προσπάθεια της Suzuki να κερδίσει περισσότερο έδαφος στις αγορές.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το Burgman 400, η έκδοση του μοντέλου που ανανεώθηκε πλήρως το 2018, ΔΕΝ θα σταματήσει να διατίθεται και θα πάρει μάλιστα και αναβάθμιση για τις προδιαγραφές Euro5 –πιθανότατα επειδή είναι ακόμα αρκετά «φρέσκο». Ωστόσο, ο Vuillardot δεν αποκαλύπτει κάτι για το μακροπρόθεσμο μέλλον του μοντέλου.

Φυσικά ο Γάλλος αναφέρεται σε «δεδομένα Γαλλίας», ωστόσο σπάνια οι εταιρείες αποφασίζουν  για κάθε χώρα ξεχωριστά. Κάπως έτσι, ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέλος εποχής για το μοντέλο όσο οι εξελίξεις τρέχουν και τρέχουν. Περιμένουμε και περισσότερα, ίσως και πιο επίσημα…