H Stark Varg

H Stark Varg

Stark Varg: Το ηλεκτρικό motocross των 80 αλόγων

Η ηλεκτροκίνηση στην μοτοσυκλέτα βρίσκεται σε φάση ραγδαίας ανάπτυξης, με τους κατασκευαστές να ψάχνουν τις λύσεις για περαιτέρω αύξηση της ισχύος και, κυρίως, μείωση του βάρους τους και αύξησης της αυτονομίας τους.

Οι εκτός δρόμου μοτοσυκλέτες, με την σειρά τους, πρέπει να είναι όσο ελαφρύτερες γίνεται και να μην «σε αφήσουν» στην μέση της βόλτας. Γνωριστείτε, με την Stark Varg, μια νέα ηλεκτρική Motocross.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Ισχύς που φτάνει τους 80 ίππους

Κινητήρας του Varg  -μια σουηδική λέξη η οποία μεταφράζεται ως «άγριος λύκος»- είναι ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με ισχύ που φτάνει τους 80 ίππους. Για να τιθασεύσεις μια τέτοια ισχύ και κυρίως εκτός δρόμου, χρειάζεσαι εκτός από ένα πολύ… καλό χέρι, και την ανάλογη μονάδα ελέγχου και στο Varg, ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος προσφέρει πολλαπλές χαρτογραφήσεις ισχύος. Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να ρυθμίσεις την Varg, ώστε να αποδίδει όσο μια μοτοσυκλέτα 125 κυβικών, όπως μια thumper 650 κυβικών, και… όλα τα ενδιάμεσα στάδια.
 

Αυτονομία παρόμοια με μια Motocross 450 κυβικών

Η μπαταρία του Varg είναι το βαρύτερο τμήμα της μοτοσυκλέτας, ζυγίζοντας 32 κιλά, δηλαδή σε επίπεδα παρόμοια με τον κινητήρα μιας μονοκύλινδρης υψηλών επιδόσεων. Σύμφωνα με την Stark, τα 6 kWh χωρητικότητας της προσφέρουν αυτονομία παρόμοια με μια 450άρα motocross, ενώ μπορεί να επαναφορτιστεί μέσα σε 2 ώρες.
 

Υλικά στην αιχμή της τεχνολογίας

Η μπαταρία και μόνο, καθιστά μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα βαρύτερη από τις περισσότερες ανταγωνιστικές της στην βενζίνη, για αυτό η Stark έχει επιλέξει υψηλής τεχνολογίας υλικά για την Varg. Το πλαίσιο είναι φτιαγμένο από έναν συνδυασμό ανθρακονημάτων, μαγνησίου και αλουμινίου αεροδιαστημικών προδιαγραφών, ενώ συνολικά το βάρος του δηλώνεται στα 110 κιλά, μια διόλου άσχημη τιμή. Και μιλώντας για τιμή, η Stark δηλώνει ότι η μοτοσυκλέτα θα γίνει «σύντομα διαθέσιμη» στην Ευρώπη, στην τιμή των 11.900 ευρώ. Πως σας φαίνεται;  
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »