Μια σημαντική πρωτοβουλία της Repsol στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

Repsol: Ξεκίνησε την παραγωγή αντισηπτικού gel

Έμπρακτα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού συμμετέχει και η Repsol Ισπανίας, η οποία ξεκίνησε να παράγει αντισηπτικό gel στα εργαστήρια της. Δείτε περισσότερα.

Η παγκόσμια κρίση του κορωνοϊού είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον πλανήτη, αλλά μια πολύ καλή είδηση είναι ότι όλο και περισσότερες εταιρείες μπαίνουν στον αγώνα κατά της πανδημίας, βλέποντας την κατάσταση να εξελίσσεται. Αυτή την φορά η είδηση αφορά την Repsol, την γνωστή εταιρεία-κολοσσό των πετρελαιοειδών με έδρα την Ισπανία.

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία, η Repsol ξεκίνησε να παράγει αντισηπτικό gel, του οποίου τεράστια έλλειψη αντιμετωπίζει η Ισπανία αλλά και τα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο. Η έναρξη της παραγωγής του αντισηπτικού gel ανακοινώθηκε, στο τεχνολογικό κέντρο της εταιρείας στην Μαδρίτη, εκεί που συνήθως φτιάχνονται τα λιπαντικά και τα καύσιμα των μοτοσυκλετών των MotoGP.

Μάλιστα, η Repsol δεν θα πουλήσει το αντισηπτικό, αλλά θα το δωρίσει στα νοσοκομεία και τους επαγγελματίες υγείας που το έχουν ανάγκη. Ο ρυθμός παραγωγής του αντισηπτικού από την Repsol ανακοινώθηκε ότι θα ανέλθει στα 3.000 λίτρα την εβδομάδα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Δεν είναι η πρώτη δωρεά της Repsol στον αγώνα κατά του COVID-19, αφού η εταιρεία έχει βοηθήσει σε αρκετά επίπεδα πριν ξεκινήσει την παραγωγή του αντισηπτικού. Η Ισπανία  είναι μια από τις χώρες που έχουν χτυπηθεί σφοδρότατα από τον κορωνοϊό, με 85.195 κρούσματα και 7.340 νεκρούς μέχρι τώρα.