Παρουσίαση λιπαντικών: ENEOS GP 10W-40

Από τους αγώνες στη μοτοσυκλέτα σου.

Ο ρόλος του λιπαντικού είναι πολυδιάστατος, μιας κι εντός του κινητήρα κάνει πολλές και διαφορετικές εργασίες. Η βασική του δουλειά είναι να επιτρέπει στον κινητήρα να δουλεύει ομαλά χωρίς υπερβολική φθορά, καθώς εισχωρεί ανάμεσα στα κινούμενα μέρη του και τα λιπαίνει, μειώνοντας ταυτόχρονα τους μηχανικούς θορύβους. Το σύστημα ψύξης έχει τον πρώτο λόγο προκειμένου η θερμοκρασία λειτουργίας να είναι εντός φυσιολογικών πλαισίων, αλλά και το λιπαντικό βοηθάει με τον τρόπο του, αφού έχει τη δυνατότητα να απορροφά τη θερμότητα και να την απομακρύνει από τα καίρια σημεία του κινητήρα. Επίσης, συλλέγει επιβλαβή για τον κινητήρα μικροσωματίδια, επικαθίσεις άνθρακα και μηχανικά γρέζια, καθαρίζοντάς τον και συμβάλλοντας στην μακροζωία του. Ακόμα, η παχύρευστη σύσταση του λιπαντικού του επιτρέπει να σχηματίζει ένα λεπτό φιλμ στην επιφάνεια των μηχανικών μερών του κινητήρα εμποδίζοντας έτσι το οξυγόνο να έρθει σε επαφή μαζί τους. Αυτό αποτρέπει το σχηματισμό και τη συσσώρευση σκουριάς που θα οδηγούσε σταδιακά σε «κλείδωμα» και καταστροφή του κινητήρα.

Η ENEOS είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής λιπαντικών της Ιαπωνίας και τα προϊόντα της διακρίνονται για την υψηλή τεχνολογία και την αποτελεσματικότητά τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, αφού έχουν εξελιχθεί με τη βοήθεια των μεγαλύτερων κατασκευαστών μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων του κόσμου, ώστε να υπερκαλύπτουν τις αυστηρές προδιαγραφές που αυτοί θέτουν. Χάρη στην σύνθεσή τους και τα προηγμένα πρόσθετα, τα συγκεκριμένα λιπαντικά προστατεύουν τον κινητήρα αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του και βελτιώνουν τη λειτουργία του συμπλέκτη και του κιβωτίου ταχυτήτων. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μόνο τα λιπαντικά ENEOS προσφέρουν είναι η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου που επιτυγχάνεται εξαιτίας της σημαντικής μείωσης των εσωτερικών τριβών του κινητήρα. Ένας κινητήρας που δουλεύει πιο “ελεύθερα” καταναλώνει και λιγότερο καύσιμο, οπότε εξοικονομείτε χρήματα. Η γκάμα της ENEOS εκτός από ημισυνθετικά και πλήρως συνθετικά λιπαντικά για 4χρονους και 2χρονους κινητήρες scooter και μοτοσυκλετών, περιλαμβάνει ακόμα υγρά φρένων και αντιψυκτικά.

Η υψηλή ποιότητα και η απόδοση των λιπαντικών της ENEOS είναι ο λόγος που βλέπουμε το λογότυπό της στο πλάι πολλών αγωνιστικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών σε όλο τον κόσμο. Τρανό παράδειγμα είναι η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στα MotoGP που εμπιστεύεται το αγωνιστικό λιπαντικό GP 10W-40 για την προστασία των κινητήρων της. Αυτό ακριβώς το λιπαντικό επιλέξαμε να δοκιμάσουμε και εμείς με “πειραματόζωο” ένα Yamaha Tracer 900. Από τα πρώτα χιλιόμετρα έγινε αντιληπτή μεγάλη διαφορά κατά τις αλλαγές ταχυτήτων. Μειώθηκε ο έντονος θόρυβος κατά την επιλογή της πρώτης σχέσης και κάθε αλλαγή γινόταν πιο ομαλά και με λιγότερη πίεση στον λεβιέ.

Πρόκειται για ένα πλήρως συνθετικό λάδι που ξεπερνά τα υψηλά στάνταρ που θέτουν οι κατασκευαστές και προορίζεται για κινητήρες που δουλεύουν σε υψηλές στροφές, σε ακραίες συνθήκες όπως οι σύγχρονες supersport και superbikes, motocross ή enduro και φυσικά είναι κατάλληλο για αγωνιστική χρήση ακόμα και για dragster μοτοσυκλέτες. Είναι το κορυφαίο αυτή τη στιγμή λιπαντικό στη γκάμα της ENEOS για 4χρονους κινητήρες είτε έχουν ενσωματωμένο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε όχι και ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν ξηρό ή υγρό κάρτερ. Προσφέρει κορυφαία απόδοση και αίσθηση σε ό,τι έχει να κάνει με την επιτάχυνση, τις αλλαγές ταχυτήτων και την απόκριση του γκαζιού. Εγγυάται την καλύτερη δυνατή προστασία του κινητήρα / συμπλέκτη / κιβωτίου, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των γραναζιών, μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και υψηλή θερμική αντίσταση. Ενσωματώνει όλη την αγωνιστική τεχνογνωσία της ENEOS που προσφέρει καταιγιστική επιτάχυνση σε κάθε άγγιγμα του γκαζιού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


 

  • Τα ίδια λάδια χρησιμοποιεί και η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στα MotoGP.
  • Είναι το κορυφαίο αυτή τη στιγμή λιπαντικό στη γκάμα της ENEOS για 4χρονους κινητήρες.
  • Έχει εξελιχθεί με τη βοήθεια των μεγαλύτερων κατασκευαστών μοτοσυκλετών.

Εσύ έχεις κάποια συγκεκριμένη μάρκα λιπαντικών που χρησιμοποιείς; Τι διαφορές βλέπεις;


Ενδεικτική Τιμή: 16,5 ευρώ

ΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΣ 15, 10442, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ρωτήστε περισσότερα