Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσιεύθηκε χθες, για την νέα Suzuki Hayabusa.

Νέα Suzuki Hayabusa: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα

Η Hayabusa ετοιμάζεται για την μεγάλη επιστροφή της την ερχόμενη Παρασκευή και ήδη κυκλοφόρησαν οι τελικές εικασίες για την τεχνολογία που θα φέρει. Τι περιμένουμε;

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Είναι γεγονός πλέον: Η νέα Suzuki Hayabusa έρχεται. Η θρυλική μοτοσυκλέτα που αγαπήθηκε όσο λίγες παγκοσμίως, ετοιμάζεται να υποδεχθεί την νέα δεκαετία και ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο teaser της, πριν λίγες ώρες. Εκτός όμως από αυτό, στην δημοσιότητα δόθηκαν ξανά αρκετές τεχνικές πληροφορίες, σχετικά με την αναμενόμενη μοτοσυκλέτα. Ας δούμε αναλυτικά.
 
Όπως ισχυρίζονται οι διεθνείς πηγές, ο κινητήρας της νέας Hayabusa θα αυξηθεί στον κυβισμό κατά 100 κ.εκ., φτάνοντας τα 1.440. Η αύξηση αυτή αναμένεται τόσο να διευκολύνει το πέρασμα στις προδιαγραφές Euro 5, όσο και να συμβάλλει στην παροχή της απαιτούμενης ισχύος. Με την τελευταία γενιά της μοτοσυκλέτας να αποδίδει 197 ίππους, μια αύξηση σίγουρα αναμένεται, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται παράλληλα. Κάποιες πληροφορίες εξ Αμερικής έκαναν λόγο ακόμα και για χρήση turbo, όμως… αυτό και αν είναι παρακινδυνευμένο προς το παρόν σαν σενάριο.
 
Το πλαίσιο του μοντέλου αναμένεται επίσης νέο, ενώ στα ηλεκτρονικά αναμένεται επίσης αναβάθμιση, πιθανόν με την χρήση ενός αισθητήρα IMU. Αναμένεται επίσης τοποθέτηση πιο εξελιγμένων ηλεκτρονικών, όπως traction-lift control και ίσως Cornering ABS.
 
Εμφανισιακά, από τα ελάχιστα πλάνα που γίνονται ορατά από το ανάλογο βίντεο, δεν φαίνεται να γίνονται μεγάλες αλλαγές, με το μοντέλο να μένει οπωσδήποτε πιστό στην αρχική του φόρμα. Σίγουρα μικροαλλαγές όπως τα φωτιστικά σώματα και οι επιμέρους λεπτομέρειες θα υπάρχουν, ενώ στον πίνακα οργάνων έχει ήδη φανερωθεί η χρήση μιας TFT οθόνης κεντρικά, σε συνδυασμό με τα 4 αναλογικά όργανα που γνωρίζουμε και από το τελευταίο μοντέλο.
 
Η παρουσίαση της  νεάς Hayabusa αναμένεται να λάβει διαστάσεις… κοσμοϊστορικού γεγονότος στις 5 του Φεβρουαρίου και είμαστε εναγωνίως σε αναμονή, για το τι θα δούμε. Τι θα θέλατε εσείς να δείτε από την επόμενη γενιά του Busa;
 

  • Χρηστος

    Είναι. Θέμα. Καθαρά. Ελληνικής. Αντιπροσωπείας.να.κρατησει.την.τιμη.χαμηλα.για.να.την.προωθησει.σε.best.seller..μονο.τοτε.θα.πουλησει.τρελλα.αν.θελει.η.suzuki.μεγαλο.κερδος.δε Θαπιασει.και.θα.εχει.την.τυχη.των.αντοιστιχων.super.bikes.των.αλλων.εταιριων.που.λογω.υπερβολικης.τιμηςδεν.πιασαν.

     
  • Konstantinos

    Δεν τους βλέπω παντως να κανουν παταγο..μονο ανυπομονησια δημιουργησαν..δεν βλέπω κάτι ρηξικελευθο..( επιπέδου kawasaki)