Μοτοσυκλέτα και γυναίκες, η καλύτερη εποχή

Επιτέλους, περισσότερες γυναίκες από ποτέ οδηγούν μοτοσυκλέτα. Τα στερεότυπα καταρρίπτονται και άλλος ένας μέχρι πρότινος «ανδροκρατούμενος» χώρος αλλάζει. Πιστεύετε ότι οι γυναίκες θα ξεπεράσουν ακόμα και τους πιο δυνατούς του χώρου;

Οι γυναίκες κατάφεραν,πέρα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, να εξασφαλίσουν μέσα από αγώνα ετών και μια θέση σε έναν μέχρι πρότινος ανδροκρατούμενο χώρο και να καταρρίψουν το στερεότυπο που θέλει την μοτοσυκλέτα αποκλειστική δραστηριότητα των ανδρών.

Από scooter και μοτοσυκλέτες, χαλαρές βόλτες και ταξίδια,αγώνες ταχύτητας και σκληρές διαδρομές, οι μοτοσικλετίστριες είτε για χόμπι, είτε αγωνιστικά, αποδεικνύουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια και τις αντοχές τους.Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία ,πλέον από την μεριά του αναβάτη και όχι του συνοδηγού, να νιώσουν και εκείνες αυτή την ενθουσιώδη ελευθερία και αδρεναλίνη που παρέχει μία βόλτα ή κούρσα με την μηχανή.

Αν και η μοτοσυκλέτα είναι ένα άθλημα που κυριαρχείται κυρίως από άνδρες, τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό παρατηρείται μια έντονη αύξηση της παρουσίας γυναικών σε αγώνες ταχύτητας, με κάποιες από αυτές να σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες και νίκες. Η διάδοση αυτού του διαφορετικού αθλήματος για τις γυναίκες ξεκίνησε κυρίως μέσα από μοτοσικλετίστριες  του χώρου, οι οποίες δημιούργησαν την δικιά τους κοινότητα με σκοπό την εκπαίδευσηκαι υποστήριξητων αναβατριών. Η υποστήριξη που πρόσφεραν ήταν αρκετή ώστε να παρακινήσουνμικρές και μεγάλες αναβάτριες, να καβαλήσουν μοτοσυκλέτασε αγωνιστικό και ερασιτεχνικό επίπεδο, με γνώμονα πάντα την προστασία και την οδηγική ασφάλεια.

Η έντονη παρουσία των γυναικών στον χώρο της μοτοσυκλέτας, είναι φανερή και στην αγορά η οποία δεν τις βλέπει σαν απλές συνεπιβάτες αλλά μοτοσικλετίστριες που έχουν ανάγκη από ένα πλήρη εξοπλισμό, δίνοντας τους περισσότερα είδη εξοπλισμού σχεδιασμένα για εκείνες και όχι για το αντρικό σώμα.
 
Τι πιστεύετε εσείς;Οι γυναίκες του χώρου θα μπορούσαν με τα κατάλληλα εφόδια και προετοιμασία να ξεπεράσουν ακόμη και τους πιο δυνατούς του χώρου;