Την Κυριακή έχει αγώνα... αλλά θα είναι κάπως έτσι!

MotoGP: Ηλεκτρονικός αγώνας την Κυριακή!

Μια απόφαση άνευ προηγουμένου! Τα MotoGP ξεκινούν την Κυριακή, αλλά… ηλεκτρονικά, καθώς ανακοινώθηκε ότι 10 αναβάτες θα τρέξουν ζωντανά, αλλά… στο ηλεκτρονικό παιχνίδι! Δείτε τι θα γίνει…

ΟΚ, δεν βλέπουμε αγώνες, λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού που έχουν διαταράξει το πρόγραμμα του MotoGP για το 2020. Όμως, τι θα λέγατε, το MotoGP ντεμπούτο του 2020 να γίνει… στο Playstation; Αυτό ακριβώς αποφάσισε η Dorna και όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα!

Πιο συγκεκριμένα, η Dorna ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 29 Μαρτίου – αυτή την Κυριακή δηλαδή-, 10 αναβάτες θα πραγματοποιήσουν έναν eSport αγώνα, στο επίσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι MotoGP που έχει αναπτυχθεί από την Milestone.
Οι αναβάτες θα είναι οι εξής: Marc και Alex Marquez, Aleix Espargaro, Maverick Vinales, Alex Rins, Joan Mir, Fabio Quartararo, Iker Lecuona, Miquel Oliveira και Francesco Bagnaia.

O εικονικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην ψηφιακή πίστα του Mugello και θα έχει την εξής μορφή: Οι αναβάτες θα τρέξουν κατατακτήριες δοκιμές διάρκειας 5 λεπτών, έτσι ώστε να καθοριστεί το grid, ενώ ο αγώνας που θα ακολουθήσει θα έχει διάρκεια 6 γύρων. Πως σας φαίνεται; Φανταζόσασταν ποτέ ότι… θα τα ζούσαμε αυτά; Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για ζωντανή προβολή  στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, η οποία θα γίνει στα online κανάλια του MotoGP (Youtube, Facebook, eSport πλατφόρμα, Instagram) και σε επιλεγμένα τηλεοπτικά κανάλια ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, μέσα σε λίγες μόνο ώρες από την ανακοίνωση του γεγονότος, εντύπωση προκαλεί το ότι ο Valentino Rossi (που θα έπαιρνε επίσης μέρος) ΔΕΝ θα συμμετάσχει τελικά, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος! Δεν μας φαίνεται και τόσο παράξενο, θα πούμε εμείς: Τι να του πεις του «γερόλυκου» του αθλήματος, αν δεν μπορείς να τον έχεις να τρέχει με κανονική μοτοσυκλέτα!

Παράλληλα, η Dorna έχει ανακοινώσει ότι η πλήρης βιβλιοθήκη βίντεο του αθλήματος είναι διαθέσιμη δωρεάν στην ιστοσελίδα του MotoGP, προσκαλώντας όλους τους φίλους του αθλήματος να μείνουν στο σπίτι απολαμβάνοντας υλικό που αγαπούν. Η ειδική αυτή προσφορά θα διαρκέσει μέχρι την στιγμή που η αγωνιστική δράση θα επανέλθει επίσημα.