Αναβολή και για τον αγώνα της Jerez στην Ισπανία

MotoGP: Αναβολή και στον αγώνα της Jerez

Μία ακόμη καθυστέρηση λαμβάνει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος MotoGP φέτος, αφού και ο αγώνας της Jerez αναβάλλεται. Δείτε τι μάθαμε.

Η αναταραχή στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος του MotoGP συνεχίζεται, λόγω της εκτεταμένης καραντίνας στην οποία υποβάλλεται η Ευρώπη ελέω COVID-19. Τελευταίο «θύμα» του κορωνοϊού ο αγώνας της Jerez, ο οποίος θα αποτελούσε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο οποίος αναβάλλεται χωρίς να ανακοινώνεται νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Έτσι, την «προσωρινή» πρεμιέρα της διοργάνωσης αναλαμβάνει το Le Mans της Γαλλίας, ένας αγώνας που είναι προγραμματισμένος για τις 17 Μαΐου, ωστόσο αυτό κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι. Η πίστα της Γαλλίας βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για πιθανή αναβολή του αγώνα και οι φήμες λένε, ότι το πρωτάθλημα θα καταφέρει να ξεκινήσει τον Ιούνιο, στην πίστα του Mugello της Ιταλίας.

Εν τω μεταξύ, είναι πλήρως αντιληπτό στον κόσμο των Paddocks ότι η οικονομική ζημιά στο πρωτάθλημα θα είναι μεγάλη και προτάσεις για την μείωση του αντικτύπου έχουν ξεκίνησει ήδη. Μάλιστα, ο Fausto Gresini, ο γνωστός επικεφαλής ομάδων, πρότεινε την χρήση των μοτοσυκλετών το 2020 και για την χρονιά του 2021, έτσι ώστε να «παγώσουν» τα τεράστια έξοδα έρευνας και ανάπτυξης που χρειάζονται οι ομάδες, αλλά και να απελευθερωθεί κάπως η περίοδος του χειμώνα, στην οποία γινόταν η εν λόγω ανάπτυξη. Για να δούμε, πως θα προχωρήσει η κατάσταση…