Μάθε πως να κρατήσεις το scooter σου για πάντα νέο

Μάθε πως να κρατήσεις το scooter σου για πάντα νέο

Η φροντίδα του scooter είναι προσωπική υπόθεση. Δες ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις, αλλά και τι χρειάζεται να κάνεις, ώστε να το διατηρήσεις για πάντα σαν καινούργιο.

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400

Η περιποίηση του scooter είναι μέρος της  διαδικασίας  που ενισχύει τη σχέση μεταξύ οχήματος και ιδιοκτήτη. Ακολουθώντας μικρές συμβουλές μπορείς να επαναφέρεις και να διατηρήσεις την εμφάνιση του scooter σου σαν καινούργια για πολλά χρόνια,  αφιερώνοντας λίγα χρήματα, όρεξη και χρόνο.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Αν χρησιμοποιείς άγριο σφουγγάρι κατά το πλύσιμο και τρίβεις με δύναμη τις βαμμένες επιφάνειες, ενδέχεται να δημιουργήσεις μικρές γρατζουνιές στο βερνίκι,  η διόρθωση των οποίων είναι ακριβή και γίνεται από ειδικό. Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, χρησιμοποίησε ένα μαλακό και καθαρό σφουγγάρι. Αν το σφουγγάρι που χρησιμοποιείς είναι βρώμικο, απλά τρίβεις τη βρωμιά κάνοντας γρατζουνιές στο βερνίκι των βαμμένων εξαρτημάτων. Για να φύγουν αυτές, πρέπει να γίνει μια διαδικασία διόρθωσης κι επαναφοράς χρώματος από ειδικό και απαιτεί τη χρήση ειδικών μηχανημάτων και αλοιφών για να επανέλθει η αρχική γυαλάδα στο χρώμα.  



Μπορείς να προστατεύσεις τα βαμμένα μέρη με φυσικό ή συνθετικό κερί ή κάποια κεραμική επίστρωση. Έτσι, αυξάνεται η αντοχή τους σε γδαρσίματα και χτυπήματα, ενώ  το πλύσιμο γίνεται ευκολότερο. Η προστασία των βαμμένων μερών του scooter είναι απαραίτητη, προκειμένου αυτά να αποκτήσουν αντοχή σε γδαρσίματα και χτυπήματα. Υπάρχουν διάφορα υλικά που παρέχουν προστασία με τα πιο διαδεδομένα να είναι τα φυσικά ή τα συνθετικά κεριά. Η εφαρμογή τους είναι εύκολη, αλλά η διάρκειά τους δεν ξεπερνά τους 3 μήνες για τα φυσικά και τους 6 για τα συνθετικά κεριά. Η λύση της κεραμικής επίστρωσης είναι πιο ακριβή και ίσως χρειαστεί να απευθυνθείς σε ειδικό, αλλά με την κατάλληλη προσοχή παρέχει προστασία για πάνω από δυο χρόνια.

Για να επαναφέρεις το χρώμα στα ξεθωριασμένα μαύρα, άβαφα πλαστικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο ενυδατικό γαλάκτωμα ή σπρέι, για να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση και να μη φαίνεται γερασμένο το scooter. Η έκθεση στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες κάνει τα μαύρα άβαφα πλαστικά να ξεθωριάζουν και να κάνουν το scooter να φαίνεται γερασμένο. Υπάρχουν στην αγορά πολλά ενυδατικά προϊόντα σε μορφή γαλακτώματος ή σπρέι τα οποία επαναφέρουν την εικόνα των πλαστικών και τα προστατεύουν. Δεν κοστίζουν ακριβά και η εφαρμογή τους γίνεται εύκολα με ένα σφουγγαράκι, αλλά θα πρέπει η διαδικασία να επαναλαμβάνεται συχνά.  



Μετά το πλύσιμο μη ξεχάσεις να  λιπάνεις τα κινούμενα μέρη στα οποία έχεις πρόσβαση, γιατί το σαπουνόνερο θα έχει απομακρύνει μέρος του λιπαντικού. Το νερό σε συνδυασμό με το σαπούνι αφαιρούν μέρος του λιπαντικού που υπάρχει στα κινούμενα μέρη του scooter. Αν χρησιμοποιείς πιεστικό μηχάνημα, το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η λίπανση μετά από κάθε πλύσιμο. Δώσε προσοχή σε ντίζες, λεβιέδες, σταντ και άλλα κινούμενα εξαρτήματα στα οποία έχεις πρόσβαση.