H Yamaha R6 είναι πραγματικό success story στην αγορά μεταχειρισμένων supersport στην Ιταλία.

H Yamaha R6 είναι πραγματικό success story στην αγορά μεταχειρισμένων supersport στην Ιταλία.

Ιταλία-έρευνα: «Χρυσή» η αγορά των μεταχειρισμένων supersport

Μεγάλη έρευνα του περιοδικού Dueruote της Ιταλίας, έδειξε ενδιαφέροντα δεδομένα για την αγορά των μεταχειρισμένων μοτοσυκλετών, η οποία ούτως ή άλλως ζει στιγμές δόξας.

Πιο συγκεκριμένα, οι μοτοσυκλέτες Supersport είναι το «next big thing», τα Blue Chips στα μεταχειρισμένα της γειτονικής μας χώρας, καθώς μέσα από ένα κοκτέιλ παραγόντων, πουλάνε σαν ζεστό ψωμί στις αγγελίες.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Μεγάλη η ζήτηση, «απλησίαστα» τα καινούργια

Πολλοί παράγοντες έχουν συμβάλλει στην ανάσταση των τιμών της supersport κατηγορίας: Τα τελευταία χρόνια, οι τιμές των καινούργιων μοτοσυκλετών έχουν πάρει την ανιούσα, ενώ πριν από 20 χρόνια, περίπου 50.000 supersport μοτοσυκλέτες πωλούνταν το χρόνο! Αυτό σημαίνει λοιπόν, ότι στην αγορά υπάρχουν πολλές μεταχειρισμένες supersport σε σαφώς καλύτερες τιμές, σε σύγκριση με τα εξωτικά superbikes του σήμερα
 

Μπαίνουν αγγελία και εξαφανίζονται – Κρατάνε μέχρι και το 60% της αξίας τους

Όπως δηλώνουν dealers της Ιταλίας, ακόμη και αυτοί αδυνατούν να βρουν μοντέλα για να μεταπωλήσουν, καθώς κυριολεκτικά οι αγοραστές κάνουν ουρά για να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο supersport! Τα μοντέλα ανεβαίνουν στις αγγελίες και εξαφανίζονται, σε αξίες που προκαλούν έκπληξη. Όπως λέει το Dueruote, οι supersport 5ετίας κρατάνε μέχρι και το 56,4% της αξίας καινούργιου που είχε, ενώ τα μοντέλα 10ετίας φτάνουν ως και το 35,7% της αξίας τους.
 

Τα 600άρια-750άρια πιάνουν τιμές 1000αριών – «Σαρώνει» η Yamaha R6

Με την κατηγορία των supersport μεσαίου κυβισμού να έχει μείνει ουσιαστικά χωρίς εκπροσώπους στο καινούργιο για πάρα πολλά χρόνια, η ζήτηση για μεσαίες supersport έχει εκτοξευτεί, με τις τιμές να φτάνουν σε επίπεδα superbikes του λίτρου. «Πρωταθλητής» αξίας είναι το Yamaha R6 χρονολογιών 2006-2011, το οποίο είναι ακριβότερο από όλα τα άλλα μοντέλα της κατηγορίας, στις περισσότερες περιπτώσεις. 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »