Θα δούμε Africa Twin και σε λιγότερα από 1000 κυβικά, από την Honda;

Honda: Έρχεται και «μεσαίο» Africa Twin;

Θυελλώδεις οι φήμες για τα νέα μοντέλα Adventure από την Honda, καθώς η εταιρεία ίσως ετοιμάζει και ένα μοντέλο μικρότερου κυβισμού! Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Για τις πληροφορίες σχετικά με «μεγάλωμα» του Honda Africa Twin δεν χρειάζεται να πούμε πολλά: Πλέον βρίσκονται παντού και σας είχαμε γράψει ήδη περι τούτου. Ωστόσο, οι ξένοι δημοσιογράφοι κάνουν τώρα λόγο για ένα εντελώς νέο μοντέλο, adventure χαρακτήρα, αλλά με μικρότερο κυβισμό, με άμεσο στόχο το Yamaha Tenere 700.

Η Honda λοιπόν, λέγεται ότι δουλεύει ήδη σε ένα μεσαίου κυβισμού –δηλαδή, κάτι μεταξύ 700 και 850 κυβικών- μοντέλο adventure, το οποίο θα έχει πιο «βασικό» προσανατολισμό. Τουτέστιν, μεγάλες off-road δυνατότητες, πιο απλό εξοπλισμό (ή περισσότερες εκδόσεις) και σε μια χαμηλότερη κατηγορία τιμής.

Οι φήμες έχουν λογική από όπου και να τις κοιτάξεις, καθώς οι κατασκευαστές παίζουν πολύ δυνατά στην κατηγορία των μεσαίων Adventure. Πάρτε για παράδειγμα, το KTM 790 Adventure, το Tenere 700 της Yamaha που αναφέραμε και παραπάνω, αλλά και το BMW F850GS. Είναι φυσιολογικό η Honda να θέλει να κλέψει μερίδιο από αυτά τα μοντέλα στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζοντας κυβικά στο υπάρχον Africa Twin, να το τοποθετήσει πιο ξεκάθαρα ανάμεσα στα mega on-off.

Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι η Honda διαθέτει την τεχνογνωσία να παρουσιάσει ένα ικανότατο on-off μοντέλο, αν σκεφτούμε τον χαρακτήρα της Africa Twin που πάντα ήταν πιο «χωμάτινος» από αυτό πολλών άλλων μοντέλων της κατηγορίας. Με τον ανταγωνισμό να παίρνει πιο πολύ στα σοβαρά την εκτός δρόμου πλευρά αυτών των μοτοσυκλετών, οποιαδήποτε κίνηση της Honda στην κατηγορία θα έχει ενδιαφέρον. Φυσικά το όνομα Africa Twin μπορεί να υπάρχει αλλά και να μην υπάρχει στο νέο μοντέλο, μιας και ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα σίγουρο. 

Η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν αυτές οι φήμες είναι μόνο «ρητές», άρα σε επίπεδο εικασίας και μόνο. Περιμένουμε και περισσότερα, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο και την έκθεση της EICMA.
 

  • Αντώνης

    Γενικά οι μηχανές έχουν ξεφύγει σε τιμές!!! Αγόρασα το Vstrom 650 το 2009 με 7500€ τώρα έχει φτάσει στα 9300€ τα 700αρια on off φτάσανε πλέον στα 10500!! Δηλαδή μόλις βγει το Africa 750 θα πωλείται 12500€ περίπου κ όλα αυτά μετά την συμφωνία Ευρώπης με Ιαπωνία για την ακύρωση της επιβολής του 10% στις εισαγωγές στην Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν!!

     
  • meniosv@outlook.com

    θελω να επιστρεψουν τα εντουρακια 250αρια και 200αρια αλλα οχι με τις τιμες αυτες, πιο απλα και για μεσα στην πολη οχι σαν τα τωρινα που που ειναι δυο μετρα υψος και τα βλεπεις να ειναι ετοιμα για πολεμο

      2
  • Κωνσταντίνος

    Η καινούργια africa μπορει να ειναι ομορφη αλλα αρκετα ακριβη και σε πολλα κυβικα... Η παλιά αφρικανα ηταν 750cc... ομορφη κ αλήτισσα ...αν το κανει ξανα σιγουρα θα κερδίσει αρκετό απο το αγοραστικό κοινό αυτών των κυβικων σε πιο προσιτή τιμη....ειδικά αν την βγαλει κ σε dct .

      12
  • Δημήτρης

    Τώρα που άφησε χώρο στον ανταγωνισμό στα μεσαία κυβικά, άντε να τον ξαναμαζέψει

      4