Honda: Νέο Africa Twin με περισσότερα κυβικά;

Με μεγαλύτερο κινητήρα φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει το επόμενο Africa Twin από την Honda – Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Το Honda Africa Twin έκανε την μεγάλη του επιστροφή ως μοντέλο 2016, ωστόσο η νέα ενσάρκωση του θρυλικού αυτού ονόματος είχε δώσει τα πρώτα «σημάδια ζωής» από το 2014, όταν εμφανίστηκε ως εμφανισιακό concept. Από τότε, η κατηγορία των Adventure σημειώνει άλματα και πλέον όλοι οι μεγάλοι «παίκτες» έχουν ξεπεράσει τα 1.000 κυβικά και προτάσσουν τεράστιες ιπποδυνάμεις.

Την τάση αυτή φαίνεται πως θα συμμεριστεί και η Honda, καθώς φήμες που έρχονται από συγκεκριμένα Ιαπωνικά και Βρετανικά μέσα, μιλούν για νέα έκδοση με μεγαλύτερο κινητήρα. Η ανανεωμένη αυτή Africa Twin λέγεται ότι θα ντεμπουτάρει ως μοντέλο 2020 –άρα και πιθανόν να την δούμε στις διεθνείς εκθέσεις της φετινής χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, ο κυβισμός λέγεται ότι θα αγγίξει τα 1.080 κυβικά εκατοστά, με μια αντίστοιχη αύξηση ισχύος στους 100 περίπου ίππους.

Και άλλες αλλαγές αναφέρονται ότι θα γίνουν στην νέα μοτοσυκλέτα: Το ρεζερβουάρ καυσίμου θα αυξηθεί σε χωρητικότητα (τόσο στην απλή, όσο και στην Adventure Sports έκδοση), το ημιαυτόματο κιβώτιο DCT θα αναβαθμιστεί ανάλογα, ενώ η ίδια η μοτοσυκλέτα θα ανανεωθεί εμφανισιακά -σε μικρό βαθμό μάλλον, όπως το σχέδιο της εικόντας που δημιουργήθηκε από Ιάπωνες illustrators.

Που μπορεί να στοχεύει όμως η Honda με αυτές τις κινήσεις; Πέρα από το γεγονός ότι, με τα περισσότερα σημαντικά adventure μοντέλα να ξεπερνούν το λίτρο, η Honda επιθυμεί σίγουρα την θέση στην κορυφαία κατηγορία, δεν πρέπει να ξεχάσουμε την άφιξη των προδιαγραφών Euro5 στην αρχή του 2020. Καθότι ιδιαίτερα αυστηρά, τα νέα όρια ρύπων και θορύβου δείχνουν ότι οδηγούν σε αυξήσεις κυβισμού στις μοτοσυκλέτες, προκειμένου η ισχύς τους να μην μειωθεί αναγκαστικά…

Είναι βέβαιο πως θα δούμε αρκετά νέα μοντέλα ελέω Euro5 προς το τέλος της χρονιάς και ίσως μια νέα Africa να είναι ένα από αυτά. Θα δούμε…