Μια πολύ σημαντική βράβευση για το Honda CBR 1000 RR-R Fireblade.

Honda CBR1000RR-R: Κέρδισε το βραβείο Red Dot

Την σημαντικότερη διάκριση σχεδιασμού του κόσμου, το βραβείο Red Dot, εξασφάλισε η ολοκαίνουργια superbike της Honda. Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η τελευταία supersport δημιουργία της μάρκας από το Hamamatsu, το Honda CBR1000RR-R, δεν κερδίζει μόνο τις εντυπώσεις παγκοσμίως, αλλά και ένα πολύ σημαντικό βραβείο. Πιο συγκεκριμένα, η Fireblade του 2020 κατέκτησε την βράβευση Red Dot 2020, στην κατηγορία «Smart Product».

Το βραβείο Red Dot, για όσους δεν γνωρίζουν, θεωρείται ίσως η κορυφαία διάκριση στον τομέα του σχεδιασμού-design, με την επιτροπή του διαγωνισμού να απαρτίζεται από 40 διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς του αντικειμένου. Η CBR1000RR-R απέσπασε το βραβείο φέτος, για τον «εξαιρετικό σχεδιασμό, που τονίζει την επιμονή της Honda στο να δημιουργεί υπέροχα μοντέλα με καινοτόμες γραμμές, χωρίς να συμβιβάζει το στυλ τους».

Για την δημιουργία της νέας CBR1000RR-R, χρησιμοποιήθηκαν πολλές τεχνικές όπως ψηφιακές εξομοιώσεις, σχεδίαση στο χέρι και μοντέλα από πηλό με καινοτόμες επικοινωνιακές τακτικές εντός εργαστηρίου. Ως αποτέλεσμα, η σχεδίαση της μοτοσυκλέτας ολοκληρώθηκε στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Ο γενικός επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού μοτοσυκλέτας Satoshi Kawawa, δήλωσε για το γεγονός: «To CBR1000RR-R αναπτύχθηκε με στόχο να κερδίζει σε κάθε κατηγορία, από τοπικές λέσχες μέχρι διεθνείς διοργανώσεις. Ο σχεδιασμός και το στυλ του προέρχονται από αυτή την φιλοσοφία, με κάθε τμήμα και κάθε λεπτομέρεια να έχει σχεδιαστεί με στόχο την ταχύτητα, τις επιδόσεις και την αεροδυναμική απόδοση».