O νέος ηλεκτροκινητήρας EMCE της Energica.

H Energica παρουσίασε τον πιο εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα της

Πιο δυνατός και πιο ελαφρύς με το βλέμμα στο μέλλον. Μία από τις ισχυρότερες εταιρείες ηλεκτρικών δικύκλων παγκοσμίως, η Energica παρουσίασε το νέο μοτέρ μοτοσυκλέτας της. Τι πρέπει να αλλάξει για να διαδοθούν περισσότερο οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες;

Η Energica είναι ίσως η πιο σημαντική εταιρεία κατασκευής ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών στον κόσμο, καθώς είναι αυτή που παρέχει τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο μεγαλύτερο αντίστοιχο πρωτάθλημα του κόσμου, το MotoE.  Με το βλέμμα της διαρκώς στις μοτοσυκλέτες επιδόσεων και στο πως αυτές θα εξελιχθούν περαιτέρω, η Energica παρουσίασε τον νέο ηλεκτροκινητήρα της.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Το μοτέρ, που βλέπετε στην φωτογραφία, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Energica με την ιταλική μάρκα Mavel και για αυτό, ο κινητήρας ονομάστηκε EMCE, από τα ακρωνύμια της φράσης Energica Mavel Co-Engineered. Πρόκειται για ένα μοτέρ που φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς μεταξύ άλλων θα συμβάλλει και στην μείωση του βάρους των μοτοσυκλετών της Energica κατά 10 κιλά, ενώ παράλληλα είναι ισχυρότερος.
 
Το μοτέρ αποδίδει 171 ίππους, με την Energica να δηλώνει ότι μπορεί να συμβάλλει και στην αύξηση της αυτονομίας μιας ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας κατά περίπου 5-10%. Ο κινητήρας φέρει ανασχεδιασμένο ρότορα και στάτορα με καινοτόμες γεωμετρίες, για μείωση των απωλειών ενέργειας και ομαλή απόδοση της ροπής, ενώ χρησιμοποιεί σύστημα ψύξης με υγρό, αλλά και εσωτερική κυκλοφορία αέρα γύρω από τους μαγνήτες. Το λογισμικό ελέγχου του μοτέρ είναι σχεδιασμένο ώστε να πραγματοποιεί την πιο αποδοτική λειτουργία σε κάθε συνθήκη, ενώ καταγράφει διαρκώς δεδομένα και να προβλέπει επερχόμενες μηχανικές βλάβες.
 
Φυσικά είναι θέμα χρόνου, να δούμε τον νέο ηλεκτροκινητήρα σε μοτοσυκλέτες της Energica, καθώς όπως λέει ο Giampero Testoni της Energica, το νέο δημιούργημα είναι έτοιμο για τοποθέτηση στα μοντέλα της εταιρείας από φέτος.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »