• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Έτσι θα αποφύγεις το θάμπωμα της ζελατίνας

 

Ένα από τα πιο απλά προβλήματα αλλά ταυτόχρονα και ένα από τα πιο συνήθη και τα πιο σπαστικά, είναι το θόλωμα της ζελατίνας του κράνους. Εδώ θα βρείτε ορισμένες απλές λύσεις για να απαλλαγείτε από το συγκεκριμένο πρόβλημα.

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

Η πιο απλή λύση φυσικά είναι να αφήσετε τη ζελατίνα του κράνους σας 1 χιλιοστό ανοιχτή. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μη θολώσει ποτέ, είναι ο πιο γρήγορος, ο φθηνότερος αλλά και ο πιο αποδεκτός απ` όλους. Μέχρι όμως να αρχίσει να βρέχει… Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε ένα επιρρύνιο, το οποίο στέλνει τον αέρα που εκπνέετε προς τα κάτω, μακριά από τη ζελατίνα.

Πολλά κράνη διατίθενται με επιρρίνια μέσα στη συσκευασία τους. Θα σας προσφέρουν έξτρα προστασία σε περίπτωση που αφήσετε τη ζελατίνα λίγο ανοιχτή ακόμα και όταν βρέχει. Καλό θα είναι να βρείτε ένα μεγάλο επιρρύνιο. Aλλη μία λύση είναι οι αυτοκόλλητες ταινίες, οι οποίες τοποθετούνται εσωτερικά της ζελατίνας και υπόσχονται εικόνα χωρίς θολώματα! Το μοναδικό πρόβλημα που ίσως παρουσιάσουν, είναι μια ελαφρώς παραμορφωμένη εικόνα το βράδυ.

Αρκετά κράνη διαθέτουν ένα σύστημα το οποίο ονομάζεται Pinlock. Πρόκειται για μία δεύτερη μικρότερη ζελατίνα την οποία τοποθετούμε μέσα από τη ζελατίνα του κράνους μας και η οποία χρησιμοποιεί τη σύστασή της για να απομακρύνει τα χνώτα της ανάσας μας. Και μόνο του αλλά και σε συνδυασμό με επιρρύνιο, κάνει πολύ καλή δουλειά. 

Αν δε θέλετε να κάνετε τίποτα από αυτά, κυκλοφορούν ένα σωρό υγρά επικάλυψης της ζελατίνας τα οποία εφαρμόζονται από την εσωτερική πλευρά και υπόσχονται απομάκρυνση των χνώτων. Θα πρέπει να πειραματιστείτε με τις διάφορες μάρκες.

 
  • Nikos

    Ο αφρος ξυρισματος εχει αποδειχτη οτι ειναι παρα πολυ αποτελεσματικος τροπος αντιθαμπωματος.

      7