NEWFREN

    Για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις στον απαιτητικό κόσμο των ανταλλακτικών μοτοσυκλέτας πρέπει να έχεις καινοτόμες ιδέες και να χρησιμοποιείς τεχνολογίες που σε διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό. Αυτό φαίνεται να το γνώριζε ο Alessandro Barbero όταν το 1950 ξεκινούσε μια μικρή επιχείρηση αναγόμωσης μεταχειρισμένων σιαγώνων φρένων. Οι τεχνικοί προετοίμαζαν κατάλληλα τις σιαγώνες και τοποθετούσαν πάνω τους νέα υλικά τριβής.
    Σύντομα, όμως, η ζήτηση αυξήθηκε και έτσι φτιάχτηκε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια κατασκευής σιαγώνων και υλικών τριβής της Ευρώπης. Η Newfren μάλιστα ήταν η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε μια επαναστατική μέθοδο συγκόλλησης των υλικών τριβής με τις σιαγώνες. Αντί για τα παραδοσιακά πριτσίνια επιστρατεύτηκε μια ειδική κόλλα που κατασκευάζονταν στις ΗΠΑ.



    Σήμερα, στα ηνία της Newfren βρίσκεται ο Valter Barbero, γιος του ιδρυτή και ο κατάλογος της εταιρείας περιλαμβάνει τακάκια και σιαγώνες φρένων, δίσκους συμπλέκτη, δισκόπλακες καθώς και σιαγώνες, ελατήρια και καμπάνες φυγοκεντρικού. Όλα κατασκευάζονται βάσει αυστηρών προδιαγραφών καλύπτοντας και ξεπερνώντας τα στάνταρ που θέτουν οι κατασκευαστές. Έτσι προσφέρουν αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία σε συνδυασμό με μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα προϊόντα της καλύπτουν κάθε τύπο μοτοσυκλέτας η scooter και υπάρχουν διαφορετικές σειρές ανάλογα με τη χρήση (τουριστική, αγωνιστική, εκτός δρόμου κ.λ.π).

    Τα υλικά κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας και αντοχής, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο φινίρισμα του προϊόντος, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη εφαρμογή και η απροβλημάτιστη λειτουργία. Η συνεργασία με αγωνιστικές ομάδες παγκόσμιου επιπέδου σε πρωταθλήματα SBK, Moto3 και motocross έχει δώσει στη Newfren πολύτιμη τεχνογνωσία η οποία περνάει στη δική σου μοτοσυκλέτα.



    Η πλήρης γκάμα τακακιών φρένων Newfren περιλαμβάνει 19 διαφορετικές μείγματα από «πάστες». Τα οργανικά και τα πυροσυσσωματωμένα (sintered) υλικά έχουν αναπτυχθεί για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις για επιδόσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες του αναβάτη. Η γκάμα των σιαγόνων φρένων αποτελείται από 3 διαφορετικές «πάστες» υλικών τριβής. Το ιστορικό και πασίγνωστο Standard, το υδροαπωθητικό FTR και το νέο PRO RACE.

     
     
     
    R01 - RACE SINTER
    Για αγωνιστική χρήση, ιδανική για αγώνες Superbike, Superstock, Supersport και Supermoto. R01 Καινοτόμα Τεχνολογία Sintered Racing Titanium. Συντελεστής τριβής HH+ και νέο “NWF PRO TECH” θερμική ασπίδα από κεραμικό υλικό ζιρκονίου.
     
    B4R - TT PRO ORGANIC
    Ιδανικό για χρήση σε πίστα και σε δρόμο, συνιστάται για τη νέα γενιά μοτοσυκλετών, που απαιτούν υψηλές αποδόσεις. Υλικό προηγμένης σύνθεσης B4R, που αποτελείται από κεραμικές ίνες, ειδικές ρητίνες και άνθρακα. Υψηλός συντελεστής τριβής.
     
    SP - TT PRO SINTER
    Για χρήση σε πίστα και σε δρόμο, συνιστάται για τις σύγχρονες μοτοσυκλέτες,  που απαιτούν υψηλές αποδόσεις. Υλικό τριβής SP Sport, που κατάγεται απευθείας από εμπειρίες αγώνων. Συντελεστής τριβής HH+, με εξαιρετική μείωση του φαινόμενου «brake fade» από υπερθέρμανση των φρένων.
     
    BT - TOURING ORGANIC
    Αντοχή, άνεση και σταθερότητα στο στεγνό και στο βρεγμένο οδόστρωμα. BT Η νέα γενιά οργανικού μείγματος με συνθετικά νήματα παρα-αραμιδίου.
      
    TS - TOURING SINTER
    Αντοχή, άνεση και σταθερότητα στο στεγνό και στο βρεγμένο οδόστρωμα. TS Ιδανικό, εκεί όπου η ισορροπία μεταξύ απόδοσης και αντοχής είναι η πρωταρχική απαίτηση.
     
     
      
    BH - HD ORGANIC
    Σχεδιασμένα για Αμερικανικές μοτοσυκλέτες και για μοτοσυκλέτες «custom». BH Με συνθετικά νήματα παρα-αραμιδίου, μελετημένα για να παρέχουν έλεγχο, σταθερότητα και άνεση.
     
    SH - HD SINTER
    Σχεδιασμένα για Αμερικανικές μοτοσυκλέτες και για μοτοσυκλέτες «custom». SH Υψηλή απόδοση και μεγαλύτερη αντοχή από τα εργοστασιακά τακάκια.

     
     
    X01 - DIRT RACE SINTER
    Σχεδιασμένα για επαγγελματίες αναβάτες MX και EN. X01 Sintered Racing Titanium Technology. Συντελεστής τριβής HH. Υψηλή σταθερότητα και σε συνθήκες βροχής ή λάσπης, δυνατό φρενάρισμα.
     
    BD - DIRT ORGANIC
    Μελετημένα για χρήση εκτός δρόμου. BD Υλικό τριβής από συνθετικά νήματα παρα-αραμιδίου.
     
    SD - DIRT SINTER
    Μελετημένα για χρήση εκτός δρόμου. SD Πολύ αποτελεσματικό στην άμμο και στη λάσπη. Μεγάλη αντοχή, σταθερότητα και εξαιρετικό φρενάρισμα.
     
    BV - ATV ORGANIC
    Μελετημένα για χρήση σε τετράτροχα εκτός δρόμου. BV Υλικό τριβής από συνθετικά νήματα παρα-αραμιδίου.
     
    SV - ATV SINTER
    Μελετημένα για χρήση σε τετράτροχα εκτός δρόμου. SV Πολύ αποτελεσματικό στην άμμο και στη λάσπη. Μεγάλη αντοχή, σταθερότητα και εξαιρετικό φρενάρισμα.
      
     
     
    BE - ELITE ORGANIC
    Προορισμένα για αστική χρήση όπου τα φρένα φορτίζονται ιδιαίτερα από τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες καταπονήσεις και από τις αυξανόμενες αποδόσεις των μεγάλων σκούτερ. BE Παράγεται με οργανικά υλικά με περιεκτικότητα σε συνθετικά νήματα παρα-αραμιδίου, να παρέχεται ισχυρό και ελεγχόμενο φρενάρισμα.
     
    SE - ELITE SINTER
    Προορισμένα για αστική χρήση όπου τα φρένα φορτίζονται ιδιαίτερα από τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες καταπονήσεις και από τις αυξανόμενες αποδόσεις των μεγάλων σκούτερ.SE Αποτελεσματικά, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες, προσφέροντας σταθερότητα και άνεση. Ιδανικά για εξοικονόμηση καυσίμου.
     
    BA - EL - ACTIVE ORGANIC
    Δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις καθημερινές ανάγκες αστικής χρήσης και προορισμένα για σκούτερ, όπου η αντοχή και το χαμηλό κόστος συντήρησης είναι οι βασικές απαιτήσεις. BA Υλικό τριβής, μελετημένο για επιδόσεις και ασφάλεια.
     
     
     

    K1, K5, K6 - KART ORGANIC
    Τα τακάκια Newfren για καρτ δημιουργήθηκαν για την έντονη χρήση σε πίστες καρτ. Με σύνθεση οργανικών υλικών και συνθετικών νημάτων παρα-αραμιδίου. Εξασφαλίζουν την σταθερότητα του υψηλού συντελεστή τριβής σε κάθε θερμοκρασία και προσφέρουν ένα ιδανικό ελεγχόμενο φρενάρισμα. Οι τρεις διαθέσιμες επιλογές K1, K5 και K6 επιτρέπουν την εύρεση της καλύτερης λύσης σύμφωνα με την πίστα, το στυλ οδήγησης και το καρτ.

     
    B4W - B4W ORGANIC
    Εξελίχθητε για εφαρμογή σε ελαφρά οχήματα. B4W Υλικό τριβής, που περιέχει οργανικά υλικά, προσφέροντας ισχυρό και σταθερό φρενάρισμα.
     
     
     
     
    Προσφέροντας περισσότερους από 650 τύπους, η Newfren απολαμβάνει την διεθνή αναγνώριση ως το σημείο αναφοράς και ως βασικός παράγοντας στην αγορά των φρένων. Διαθέτει σιαγώνες φρένων για σχεδόν κάθε μοτοσυκλέτα με ταμπούρα. Κάθε σιαγώνα υποβάλλεται σε ατομική επεξεργασία και ελέγχεται πριν συσκευαστεί.
     
     
    PRO RACE
    Η νέα γκάμα των σιαγώνων Prorace έχει σχεδιαστεί για να προσθέτει απόδοση και αποκλειστικότητα σε ένα πολλαπλά δοκιμασμένο προϊόν. Το σώμα των σιαγώνων είναι χυτευμένο και από ειδικό κράμα αλουμινίου, το οποίο συμμορφώνεται με το πρότυπο EN 1676:2010. Το νέο υλικό τριβής, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά στην πέδηση.
     
    • 30% υψηλότερος συντελεστής τριβής
    • 25% μείωση της απόστασης φρεναρίσματος.
     

     
    STANDARD
    Με 50 χρόνια εμπειρίας, η Newfren είναι περήφανη που προσφέρει αξιοπιστία, ασφάλεια και χαμηλό ρυθμό φθοράς. Οι σιαγώνες της Newfren ταιριάζουν απόλυτα στην μοτοσυκλέτα σας, χωρίς να απαιτούνται μετατροπές.
      
    FTR
    Οι αυλακώσεις στο υλικού τριβής ευνοούν στην αποβολή του νερού και των άλλων υλικών, όπως χώμα και η άμμος. Συντελούν επίσης στην μεγαλύτερη και ταχύτερη ψύξη του υλικού τριβής. Σχεδιασμένες και κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την δεκαετία του ΅80, οι σιαγώνες φρένων FTR χρησιμεύουν ιδιαίτερα σε χρήση εκτός δρόμου, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση, ειδικά σε κρίσιμες συνθήκες. Ακόμα και σήμερα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους λάτρεις των κλασσικών μοτοσυκλετών vintage.

    Εισάγονται και διανέμονται από την ΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ ΑΕ www.patman.gr και θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στην υπηρεσία ή προιόν που σας ενδιαφέρει)