net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ανάποδο πιρούνι (εδώ στο IRON MAX, με χρυσό φινίρισμα), ακτινικές δαγκάνες (εδώ και πάλι χρυσές), LED φώτα και νέα μάσκα για το TMAX 2015.

Χάθηκε μέρος από την αγριάδα του προηγούμενου ΤΜΑΧ, λόγω των νέων LED φώτων, με το πιο φιλικό Design για το 2015.

Sport και να το δείχνει. Τι έλειπε από τη συνταγή; Το ανάποδο πιρούνι και τα ακτινικά φρένα. Δεν λείπουν πια.

Smartkey επιτέλους για τη sport ναυαρχίδα των scooter της Yamaha. Ταυτόχρονα, πλέον θα βρείτε και έξοδο ρεύματος στο ΤΜΑΧ.

Yamaha TMAX 2015.

Yamaha IRON MAX 2015.

EICMA 2014: Yamaha TMAX & IRON MAX

Το Yamaha TMAX του 2015 απέκτησε ανάποδο πιρούνι, ακτινικές δαγκάνες στα φρένα, LED προβολείς, έξοδο ρεύματος και SmartKey! Νέα είναι και τα πλαστικά του, ενώ θα βγαίνει και στη special έκδοση IRON MAX.

 
Το scooter που τα άλλαξε όλα. Εντυπωσιακή φράση, από το δελτίο τύπου της Yamaha, που δεν απέχει από την αλήθεια. Το sport scooter σύμβολο της Yamaha ανανεώνεται στα σημεία για το 2015, κερδίζοντας και μια special έκδοση με το όνομα IRON MAX.

Tο TMAX είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας το 2011, και σε μία νύχτα άλλαξε την αγορά των μεγάλων scooter. Καμία σχέση δεν είχε με τα παραδοσιακά scooter που ήθελαν να χρησιμοποιούν τον όρο sport. Με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, και με μονό πίσω αμορτισέρ, με στιβαρές αναρτήσεις και πλαίσιο, πιο πολύ μοτοσικλέτα θύμιζε, παρά scooter. Και η συμπεριφορά του στο δρόμο ήταν ανάλογη. Το TMAX εξελίχθηκε σε best seller, πουλώντας περισσότερα από 200.000 κομμάτια μέχρι σήμερα.

Η φράση με την οποία επιλέγει η Yamaha να χαρακτηρίσει το TMAX του 2015 είναι «evolution, not revolution», δηλαδή εξέλιξη, και όχι επανάσταση. 'Aλλωστε γιατί να παρεκκλίνεις πολύ από μια τόσο επιτυχημένη συνταγή;

Επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος
Νέο είναι το «μούτρο» του ΤΜΑΧ για το 2015, με νέους LED διπλούς προβολείς. Παράλληλα, στο design η Yamaha ενσωμάτωσε ένα πλαστικό κομμάτι σχήματος ανάποδου «δέλτα» κάτω από τη ζελατίνα, το οποίο στόχο έχει να εξομαλύνει τη ροή του αέρα στο φέρινγκ, για καλύτερη προστασία του αναβάτη. Νέοι είναι οι καθρέπτες, με μακρύτερα και ψηλότερα στελέχη, για να «καθαρίζουν» τους καθρέπτες των αυτοκινήτων μέσα στην κίνηση. 

LED φώτα
Για πρώτη φορά στην 14αετή ιστορία του, το TMAX φοράει LED προβολείς, με πλεονεκτήματα το μικρότερο βάρος, τη μεγαλύτερη ισχύ, αλλά και την μικρότερη κατανάλωση σε ρεύμα. Η θέση των προβολέων είναι διαφορετική στο μοντέλο του 2015, ελαφρώς ψηλότερα από το προηγούμενο, για ένα πιο «ελαφρύ» και compact look. Στο νέο μοντέλο, οι 2 προβολείς ανάβουν ταυτόχρονα, είτε στη μικρή είτε στη μεγάλη σκάλα, ώστε να μην χάνεται το εφέ των… «δυο ματιών», όπως στα προηγούμενα μοντέλα, που άναβε ένας προβολέας σε κάθε σκάλα. Ενδιαφέρουσα άποψη, που μας βρίσκει σύμφωνους -το προτιμούμε, κι ας έχουμε συνηθίσει με τα χρόνια την πρακτική «μία σκάλα - ένας προβολέας». Μαζί με τους LED προβολείς κίνησης, έχουμε και LED φώτα θέσης σε σχήμα μπούμερανγκ.

Ανάποδο πιρούνι
Είπαμε προηγουμένως για το πόσο θυμίζει μοτοσικλέτα το TMAX. Έτσι, το 2015, για να υπογραμμιστεί ακριβώς αυτή η μοτοσικλετιστική και sport πλευρά του scooter της Yamaha, η εταιρεία των τριών διαπασών το προίκισε με ανάποδο πιρούνι 41χλστ..

Νέο μπροστινό φτερό
Παρέα στο νέο, ανάποδο πιρούνι κάνει ένα νέο μπροστινό φτερό, που τονίζει κι αυτό με τη σειρά του τα sport χαρακτηριστικά του μοντέλου. 

Ακτινικές δαγκάνες μπροστά
Μπορεί η Yamaha να μην ήταν η πρώτη στον τομέα (όσον αφορά στα scooter), όμως για το 2015 το TMAX εξοπλίζεται με εντυπωσιακές ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες φρένων, για μεγαλύτερη ακαμψία και καλύτερη πληροφόρηση.

Smartkey και immobilizer!
Το TMAX του 2015 δεν έχει συμβατικό κλειδί, αλλά ένα πανέμορφο Smartkey (χρωμιωμένο με το logo των τριών διαπασών), όπως έχουμε συνηθίσει στα σύγχρονα αυτοκίνητα κύρους. Ο αναβάτης το τοποθετεί στην τσέπη του, και όταν πλησιάσει στο scooter, απλώς το βάζει μπροστά με το πάτημα ενός κουμπιού. Το Smartkey ελέγχει και τις απομακρυσμένες λειτουργίες του Immobilizer, όπως το κλείδωμα του τιμονιού, αλλά και το άνοιγμα της σέλας. Από την άλλη, το άνοιγμα του μπροστινού ντουλαπιού, και της τάπας του ρεζερβουάρ χρειάζονται εισαγωγή κλειδιού.

Έξοδος ρεύματος 12V
Το ΤΜΑΧ διαθέτει πλέον και έξοδο ρεύματος, ώστε ο αναβάτης να μπορεί να φορτίσει διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

Έκδοση IRON MAX
Από το Δεκέμβριο κιόλας του 2014, η Yamaha θα διαθέτει την ειδική έκδοση του TMAX, με το όνομα IRON MAX, η οποία θα διαθέτει τα εξής έξτρα: 
  • Χρυσό χρώμα στο ανάποδο πιρούνι
  • Χρυσό χρώμα στις δαγκάνες των φρένων
  • Special ΤΜΑΧ ΙΡΟΝ ΜΑΧ σέλα
  • Μαύρες ματ ζάντες, με γκρι ρίγες
  • Μεταλλικά σιρίτια στους προβολείς
  • Αλουμινένια μαρσπιέ
  • Διαφορετικό φινίρισμα οργάνων, και λευκός οπίσθιος φωτισμός
  • Το Logo IRON MAX στα όργανα και την ουρά
  • Μοναδικούς χρωματισμούς
Τα χρώματα του TMAX θα είναι τα Moon Silver (LGM1), Competition White (BWC1), και Sonic Grey (MDNM1). Το TMAX IRON MAX θα διατίθεται στο χρώμα… Liquid Darkness (DNMS). Το ΤΜΑΧ αναμένεται στην αγορά το Νοέμβριο του 2014, και το IRON MAX τον Δεκέμβριο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 2Κ, 4T, 4B/K, 2ΕΕΚ, Υ/Ψ
Κυβισμός (κ.εκ.): 530
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 45,9/6.750
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 5,3/5.250
Βάρος (kg, γεμάτο): 219 / 222 (έκδοση ABS)


 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ