net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πολύ καλή η απόδοση των φρένων τα οποία έχουν και δύναμη αλλά και αίσθηση. Το ταχύ σε λειτουργία ABS συμπληρώνει ιδανικά την εικόνα.

Πλαίσιο-Αναρτήσεις- Φρένα: Αλλαγές προς το καλύτερ

Μικρές ήταν οι αλλαγές που πραγματοποίησε η Kawasaki στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις και τα φρένα του Versys με τις περισσότερες να αφορούν το ανεστραμμένο πιρούνι των 43 χλστ. Το μήκος των εξωτερικών καλαμών αυξήθηκε κατά 20 χλστ. για μεγαλύτερη ακαμψία, ενώ τα ελατήρια έχουν επίσης μεγαλύτερο μήκος και είναι πιο μαλακά. Η απόσβεση επαναφοράς ρυθμίζεται από το δεξί καλάμι ενώ η προφόρτιση και από τα δύο. Οι βάσεις του κινητήρα μπροστά από τους κυλίνδρους και πάνω από την κάσα του στροφάλου φέρουν ελαστικά παρεμβύσματα με στόχο τη μείωση των κραδασμών που μπορεί να φτάσουν στον αναβάτη. 

Μικρές αλλαγές έχουμε στο ατσάλινο υποπλαίσιο όπου έχουν αναθεωρηθεί οι κολλήσεις αλλά και οι ενισχυτικές πλάκες. Αυτό λόγω του αυξημένου φορτίου που μπορεί να μεταφέρει το νέο εργοστασιακό Top Case αλλά και του νέου συστήματος στην ουρά όπου δεν απαιτούνται έξτρα προσθήκες για τη μεταφορά των πλαϊνών βαλιτσών. Με τις ενισχύσεις στο υποπλαίσιο το Versys μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια τέσσερα επιπλέον κιλά στις πλαϊνές του βαλίτσες, φτάνοντας το ωφέλιμο φορτίο στην περιοχή στα 10 συνολικά κιλά, έναντι έξι πριν. Μικρές αλλαγές είχαμε και στο αμορτισέρ. Το ελατήριο είναι μεγαλύτερης σκληρότητας (λόγω και του αυξημένου βάρους) και η απόσβεση επαναφοράς έχει πιο μαλακό set up, για υψηλότερα επίπεδα άνεσης. 

Τέλος στα φρένα η Kawasaki τοποθέτησε μεγαλύτερους κατά 10 χλστ. εμπρός δίσκους αλλά και νέα τακάκια από διαφορετικό υλικό τριβής για πιο δυνατό αρχικό δάγκωμα.

 
  • imperato

    Πουλήθηκε κανένα κομμάτι στην Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια που βγήκε στην αγορά; ας μας ενημερώσει κάποιος αρμόδιος.. Εντάξει το πρώτο μοντέλο ήταν πανάσχημο.. Αλλά το καινούργιο που είναι ελκυστικό; Μήπως είναι πανάκριβο; Ας το κατεβάσουν κανα΄διχίλιαρο να πουλήσει όπως το yamaha tracer σαν ζεστό ψωμάκι...

      1

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ