net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Λιτό αλλά εντυπωσιακό από μπροστά το R nineT. Το μικρό σήμα εντός του προβολέα και οι διαστάσεις των καλαμιών του πιρουνιού είναι τα στοιχεία που κλέβουν την παράσταση.

Από τα πλέον όμορφα δίδυμα τελικά της αγοράς.

Αισθητική / ποιότητα κατασκευής: Ρετρό διαμάντι

Η ιδέα του R nineT είναι απλή σε βάση. Μια μοτοσικλέτα που να φέρνει στο μυαλό το ένδοξο παρελθόν της BMW Motorrad, με σύγχρονη τεχνολογία που να δένει αρμονικά με τη vintage αισθητική του συνόλου. Το telelever κρίθηκε πως δεν ταίριαζε με το στιλ, δίνοντας έτσι τη θέση του στο χρυσό, και άκρως εντυπωσιακό ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι του S 1000 RR -δίχως ρυθμίσεις, κομπλέ με… ακτινικές δαγκάνες και ABS στα φρένα. 


Στο πίσω μέρος ο άξονας και το paralever δίνουν το παρόν, ενώ ο προβολέας είναι φυσικά στρογγυλός, διαθέτοντας όμως πολυεδρικό κάτοπτρο, και διάφανο κρύσταλλο. Ο αερόψυκτος κινητήρας σημαίνει πως δεν υπάρχουν ψυγεία να χαλάσουν τις φόρμες της γυμνής μοτοσικλέτας, ενώ η κοντή, απλή σέλα, το μαύρο ρεζερβουάρ με τα μεταλλικά φιλέτα, η ανυπαρξία πλαστικών, το κενό κάτω από τη σέλα που αφήνει να φανεί η ρύθμιση του αμορτισέρ, τα κλασικού στιλ «ρολόγια» στα όργανα με τη διακριτική ψηφιακή οθόνη στη μέση, αλλά και τα μικρά σε διαστάσεις φλας και οι καθρέπτες είναι όλα πανέξυπνα σχεδιασμένα ώστε να τονίζουν την κλασικίζουσα / vintage /minimal αισθητική του R nineT

Η συνολική αίσθηση που αποπνέει η μοτοσικλέτα είναι εκείνη των «bare essentials» και του «less is more», δηλαδή των απολύτως απαραίτητων εξαρτημάτων για τη λειτουργικότητα του συνόλου. Στόχος που επετεύχθη από τη BMW Motorrad με απόλυτη επιτυχία, ενώ διανθίζεται με λαχταριστές λεπτομέρειες παντού, λεπτομέρειες που τραβάνε το μάτι και εντυπωσιάζουν επαΐοντες και μη. Για παράδειγμα, τα πλαϊνά του 18λιτρου αλουμινένιου ρεζερβουάρ είναι βουρτσισμένα στο χέρι, και μετά περασμένα με επίστρωση. Η αλουμινένια πλάκα πάνω από τον αεραγωγό διαθέτει τρισδιάστατο το logo nineT. Οι επιφάνειες πολλών σφυρήλατων εξαρτημάτων (ανάμεσα τους τα καλάμια, η πλάκα τιμονιού, η πεταλούδα προφόρτισης του ελατηρίου πίσω αλλά και το μεταλλικό τριγωνικό κομμάτι κάτω από τη σέλα) έχουν δεχθεί αμμοβολή, και μετά ένα φυσικό ανωδιωμένο τελείωμα. Στο κέντρο του προβολέα, η λυχνία διαθέτει ένα μικρό κάλυμμα με τον έλικα της BMW. Φυσικά οι ζάντες είναι ακτινωτές, φέρνοντας στο μυαλό το παρελθόν της φίρμας, ενώ το πίσω φωτιστικό είναι τεχνολογίαςLED. Ακόμα και οι ρυθμιζόμενες μανέτες έχουν ιδιαίτερης αισθητικής «ρυθμιστήρια», ενώ η ραφή της σέλας είναι πραγματικά πανέμορφη, και το δέρμα υψηλής ποιότητας με logo «nineT» σε μπλε χρώμα, που βρίσκεται στην ούγια. 

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ