To δεύτερο μοντέλο της νέας πλατφόρμας ων 660 κυβικών, το Aprilia Tuono 660, αναμένεται να ντεμπουτάρει ως μοντέλο παραγωγής τα επόμενα έτη αποτελώντας μια naked-street πρόταση από την εταιρεία.

Concept: Aprilia Tuono 660

Concept: Aprilia Tuono 660

Concept: Aprilia Tuono 660

Concept: Aprilia Tuono 660

Το Aprilia Tuono 660 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός του επόμενου έτους, με το πρωτότυπο να κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Μιλάνου του 2019. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με αυτή του RS 660 ενώ φοράει κα τον ίδιο δικύλινδρο κινητήρα με 5 ίππους λιγότερους σε σχέση με τον  full-fairing αδελφό του. Είναι περίεργο το γεγονός ότι η Aprilia μιλάει από τώρα για την απόδοση του κινητήρα, όμως υποψιαζόμαστε ότι στόχος είναι να μας ανοίξει την όρεξη για το επερχόμενο Tuono 660. Η Ιταλική εταιρία ανακοινώσει επίσης ότι  θα υπάρχει ακόμα μια έκδοση  47 ίππων για τους κατόχους διπλώματος Α2.

Τότε, στα πλαίσια του 2019, είχε εννοηθεί το Tuono θα είναι περισσότερο προσανατολισμένο για το δρόμο, αφήνοντας χώρο στο RS 660 να εκμεταλλευτεί τα δικά του χαρακτηριστικά σε περιβάλλον πίστας.  Από την άλλη οι 95 ίπποι του μεσαίου Streetfighter μόνο λίγοι δεν είναι για παιχνίδι και σε διαδρομή με στροφές.  Ωστόσο, και με το ίδιο το RS660 να αυτο-προτείνεται ως μοτοσυκλέτα δρόμου-πίστας αποφεύγοντας τον σκληροπυρηνικό οδηγικό χαρακτήρα, μένει να δούμε πως θα τοποθετηθεί το Tuono 660 παραγωγής όταν έρθει η στιγμή της παρουσίασης του. 

Όπως και το RS, το Tuono 660 έρχεται με το πασίγνωστο και πληρές πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων APRC από την Aprilia, το οποίο περιλαμβάνει ένα IMU έξι αξόνων. Τα ηλεκτρονικά συστήματα περιλαμβάνουν  traction control, wheelie control, cornering ABS,  έλεγχο του φρένου του κινητήρα και επιλογή χαρτογραφήσεων από τον αναβάτη. Δύο δίσκοι 320 χιλιοστών με δαγκάνες της Brembo αναλαμβάνουν το έργο της επιβράδυνσης.

Ο τριπλός προβολέας LED όπως και ένα μεγάλο μέρος του φέρινγκ έχουν παραμείνει στο Aprilia Tuono 660, καθώς βοηθά στην παραγωγή κάθετης πίεσης κατά τη διάρκεια υψηλών ταχυτήτων, αλλά και στη εκτροπή του αέρα γύρω από τον αναβάτη. 
 
 

DAYTONA: Εξουσιοδοτημένο service SYM-DAYTONA

BENELLI: RCX 185 Το super παπί.

  • C_R_O_M________

    Ωραία παιδιά τα digital κολπάκια αλλά αν δεν δοκιμαστεί η μηχανή από κοντά δουλειά ΔΕΝ γίνεται.

      6
  • Ippokratis

    Δυστυχως στις μερες κατασκευαζονται πολλα συγχρονα ' σκουπιδια' μιας χρησης..... Εχουν αντοχη 4-5 χρονια και μετα ξανα- αγοραζεις. Η ποιοτητα εχει πεσει παρα πολυ διοτι εχουν πολλα ηλεκτρικα-αισθητηρες με αποτελεσμα να χαλανε ευκολα.

      4
  • Γιώργος

    Όλα καλά με την παρουσίαση δεν έχετε βάλει όμως το tracer 7 όπως κάνατε με το 9 που βάλατε την άλλη και τη gt έκδοση στο 7 βάλατε μόνο την gt

      2
    • Mototriti

      Απάντηση: Αγαπητέ Γιώργο, υπάρχει μόνο το Yamaha Tracer 7 GT διότι αυτό παρουσιάστηκε ως μοντέλο 2021 (Το ανανεωμένο Yamaha Tracer 700 έχει παρουσιασθεί από πέρσι)

        9