Μια... ύπουλη, teaser εικόνα του Damon Hyperfighter Colossus που ετοιμάζεται.

Μια... ύπουλη, teaser εικόνα του Damon Hyperfighter Colossus που ετοιμάζεται.

Damon: Ετοιμάζει το ηλεκτρικό «HyperFighter Colossus» με 200 άλογα

Η Damon Motorcycles έγινε γνωστή, για την Hypersport: Μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα σε supersport σχεδιαστικό ύφος, με 200 άλογα, σύστημα ραντάρ και ηλεκτρονική προσαρμογή της θέσης οδήγησης, που ουσιαστικά την μεταμόρφωνε εργονομικά.

Η Damon όμως θέλει να επεκτείνει περαιτέρω την γκάμα της και ήδη, στα διεθνή μέσα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες για το επόμενο της πόνημα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Naked ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με 200 ίππους

Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται «HyperFighter Colossus» και θα είναι βασισμένο μηχανολογικά στο Hypersport. Αυτό σημαίνει, ότι θα φέρει τον ηλεκτροκινητήρα της Hypersport, που αποδίδει 200 ίππους και πάνω από 20,4 kgm ροπής.
 

Τελική στα 270 και αυτονομία 235 χιλιομέτρων

Οι επιδόσεις που υπόσχεται και η Colossus είναι καταιγιστικές: Η Damon αναφέρει ότι η τελική ταχύτητα της μοτοσυκλέτα θα φτάνει τα 270 χλμ/ώρα (αν αντέχει ο λαιμός σας μέχρι τότε), ενώ τα πρώτα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση, σε μόλις 3 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία του μοντέλου, χωρητικότητας 20 kWh, υπόσχεται μια αυτονομία 235 χιλιομέτρων – φυσικά, όχι αν καρυδώνετε το γκάζι για να δείτε τα 270 χλμ/ώρα τελικής…
 

Τεχνολογία πρόληψης ατυχημάτων και ρυθμιζόμενη θέση οδήγησης

Στοιχείο-κλειδί των μοτοσυκλετών της Damon είναι μια σουΐτα τεχνολογικών εφαρμογών, που χρησιμοποιεί ραντάρ, σύστημα καμερών και έναν κεντρικό επεξεργαστή, ώστε να παρακολουθεί πιθανούς κινδύνους σε 360 μοίρες γύρω από την μοτοσυκλέτα. Το σύστημα συλλέγει δεδομένα κατά την οδήγηση και τα διαβιβάζει σε κεντρικό cloud, το οποίο μπορεί να «παρακολουθεί» 64 οχήματα ταυτόχρονα και να ενεργοποιεί προειδοποιήσεις για τον αναβάτη, μέσω φωτεινών ενδείξεων και δόνησης στα γκριπ.
 

Μόνο 100 κομμάτια, τουλάχιστον για αρχή

Η Damon θα παρουσιάσει το HyperFighter Colossis στην έκθεση CES στο Las Vegas, τον Ιανουάριο, ενώ ανακοινώνεται ότι  μόνο 100 κομμάτια της για κατασκευαστούν, στην τιμή των 31.000 δολαρίων το ένα. Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι η Damon έχει εξασφαλίσει 30 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στον Καναδά, ενώ έχει σχέδια να επεκτείνει την διάθεση των μοτοσυκλετών της και στην Ευρώπη.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »