net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Υπερπλήρης ο νέος πίνακας πληροφοριών του Explorer με ευδιάκριτες ενδείξεις και όμορφο φωτισμό.

Ηλεκτρονικό οπλοστάσιο

Rider Modes
Στη στάνταρ έκδοση του Explorer υπάρχουν δύο επιλογές, οι Stantard και Rain. Αυτές οι επιλογές αλλάζουν ανάλογα τη συμπεριφορά του ABS και του Traction Control αλλά και την απόκριση του ψεκασμού με την ισχύ να μειώνεται στους 100 ίππους στην επιλογή Rain. 
Στη κορυφαία έκδοση XCa προστίθενται άλλα δύο προγράμματα, τα Sport και Off-Road που επηρεάζουν, εκτός από τα συστήματα ασφάλειας, και τη λειτουργία της ημι-ενεργητικής ανάρτησης. 
Ο αναβάτης έχει, επίσης στη διάθεσή του την επιλογή “Rider”, στην οποία μπορεί να ρυθμίσει τα ηλεκτρονικά όπως επιθυμεί. Στην επιλογή Sport η απόκριση του γκαζιού γίνεται ακόμη πιο άμεση, ενώ στην επιλογή Off-Road, πέρα από την πιο ήπια χαρτογράφηση του κινητήρα και το πιο μαλακό set up στις αναρτήσεις, απενεργοποιείται και το ABS στον πίσω τροχό.

Cornering Traction Control & ABS
Χάρη στη ύπαρξη της IMU, η οποία έχει εξελιχθεί από την Continental, τόσο το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης όσο και το ABS παρουσιάζονται αναβαθμισμένα σε σχέση με τα στάνταρ συστήματα των βασικών εκδόσεων. Λαμβάνοντας υπόψη συνολικά την κίνηση της μοτοσικλέτας (επιτάχυνση, επιβράδυνση) και τα δύο συστήματα προσαρμόζουν ανάλογα τη λειτουργία τους για μέγιστη απόδοση ακόμη και όταν επιβραδύνετε ή επιταχύνετε υπό κλίση. 
Παράλληλα το ABS, που συνδυάζει τη λειτουργία του εμπρός φρένου με το πίσω όταν χρησιμοποιείτε τη μανέτα, μπορεί να απενεργοποιηθεί στον πίσω τροχό. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλει ουσιαστικά στην κατευθυντικότητα του Explorer όταν κινείστε στο χώμα και σας αποφορτίζει παράλληλα από το άγχος ενός μπλοκαρίσματος. Τέλος, το ABS μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως.

Hill Hold Control
Άλλο ένα ηλεκτρονικό βοήθημα που φέρει η μοτοσικλέτα της Triumph είναι το Hill Hold Control. Το εν λόγω σύστημα “κράτα” αυτόματα τα φρένα του Explorer όταν βρίσκετε σε ανηφόρα, χωρίς να χρησιμοποιείτε εσείς τη μανέτα ή το ποδόφρενο. 
Η απεμπλοκή του γίνεται με φυσικό τρόπο όταν αφήσετε τον συμπλέκτη και η μοτοσικλέτα αρχίσει να κυλά προς τα μπροστά.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ