Ο επιθετικός μπροστινός προβολέας είναι Led, όπως και τα υπόλοιπα φωτιστικά σώματα της μοτοσυκλέτας.

LED και το πίσω φωτιστικό σώμα της μοτοσυκλέτας.

Με άγριες διαθέσεις

Η αυστριακή εταιρία εντυπωσίασε με το concept του Duke 790 και είναι προφανές ότι προσπάθησε να κρατήσει την αρχική σχεδίαση και στο μοντέλο παραγωγής. Φυσικά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, καθώς σε ένα concept υπάρχουν πολύ λιγότεροι περιορισμοί για τους σχεδιαστές, οπότε συναντάμε αρκετές διαφορές που όμως δεν αλλοιώνουν την γενική εικόνα. Έτσι και το μοντέλο παραγωγής δείχνει εξίσου σύγχρονο και επιθετικό ειδικά στο μπροστινό μέρος, όπως άλλωστε όλα τα μοντέλα του σχεδιαστικού οίκου  Κiska. Η ποιότητα ικανοποιεί τόσο στα μηχανικά μέρη, όσο και στα λιγοστά πλαστικά τμήματα που υπάρχουν λόγω του minimal σχεδιασμού. 


Πλησιάζοντας τη μοτοσυκλέτα, αντικρίζεις τις μαζεμένες της  διαστάσεις, αλλά δεν συνειδητοποιείς το ελάχιστο πλάτος και τον διαθέσιμο χώρο ανάμεσα στα πόδια, παρά μόνο όταν ανέβεις στη σέλα της. Η τελευταία βρίσκεται στα 825χιλ από το έδαφος, είναι ευρύχωρη, αλλά και αρκετά σκληρή ειδικά για καθημερινή χρήση, συμβάλλοντας με τον τρόπο της στην αρκετά επιθετική θέση οδήγησης. Το τιμόνι (ρυθμίζεται σε 4 διαφορετικές θέσεις) βρίσκεται εκεί που θέλεις δίνοντας σωστό έλεγχο στη γρήγορη οδήγηση, χωρίς όμως να φορτίζει τους καρπούς σε πολύωρες διαδρομές και χωρίς να είναι υπερβολικά φαρδύ ώστε να ενοχλεί στην κίνηση των πόλεων. Ακριβώς μπροστά του βρίσκεται η εντυπωσιακή και ευανάγνωστη TFT οθόνη που διαθέτει πληθώρα πληροφοριών οι οποίες εναλλάσσονται εύκολα μέσω του ποιοτικού διακόπτη στην αριστερή πλευρά του τιμονιού στα πρότυπα της KTM.

Το νέο Duke δεν χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας μόνο για να εντυπωσιάσει, αφού τ
α ηλεκτρονικά βοηθήματα που διαθέτει όχι μόνο προστατεύουν αλλά σε βοηθούν να κινηθείς και πιο γρήγορα. Τraction control, anti -wheelie, quick shifter (για ανεβάσματα και κατεβάσματα),launch control και cornering ABS, λειτουργούν εξαιρετικά και σε βοηθούν να εκμεταλλευτείς στο μέγιστο τον κινητήρα. 

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ