BMW R nineT «Shitanes 61»

Ελβετική μετατροπή σε ένα R nineT με αναφορές στην δεκαετία του 80 και με έμφαση στην άγρια πλευρά του Boxer! Απολαύστε.

Το BMW R nineT εκτός από μια μοτοσυκλέτα ουσιαστικά σχεδιασμένη να δεχθεί customizing, είναι και μια ισχυρή street μοτοσυκλέτα με μεγάλη ισχύ και… ερεθιστική οδηγική συμπεριφορά.  Τι καλύτερο λοιπόν για τους έμπειρους τροποποιητές της VTR Custom για να φτιάξουν ακόμα μια μοναδική μοτοσυκλέτα…

Το παρόν μοντέλο έχει την ονομασία «Shitanes 61», μια μάλλον χιουμοριστική αναφορά στα αγωνιστικά χρώματα Gitanes της δεκαετίας του 80. Η μοτοσυκλέτα είναι παραγγελία ενός φίλου της εταιρείας, ο οποίος, βλέποντας μια άλλη Custom δουλειά τους –συγκεκριμένα, την ST33- πρότεινε… αλλαγές και βελτιώσεις για να την κάνει καλύτερη! Το Project είχε ήδη αρχίσει.

Οι άνθρωποι της VTR ξεκίνησαν με ένα R nineT εξοπλισμένο με το πακέτο Option 719, το οποίο περιλάμβανε και νέες κυλινδροκεφαλές και μαρσπιέ, αλλά και μανέτες. Τα εξαρτήματα ωστόσο δεν παρέμειναν ως είχαν, αλλά επικαλύφθηκαν με Shrink Coat, για να αποκτήσουν ένα look σαν τις κεφαλές των κινητήρων της Ferrari!

Οι μεγάλες αλλαγές όμως έγιναν στα μηχανικά μέρη. Ο κινητήρας ανέβηκε στα 1.320 κ.εκ., απέκτησε νέα πιστόνια, χιτώνια και μπιέλες, εξελιγμένες κυλινδροκεφαλές και Power Commander. Ακόμα, τοποθετήθηκε Quickshifter της Translogic και εξάτμιση της Akrapovic, ενώ η ισχύς του δικύλινδρου Boxer έφτασε αισίως τα 136 άλογα στον τροχό!

Διάφορες άλλες αλλαγές έγιναν. Τιμόνι και αντλίες συμπλέκτη και φρένου προέρχονται από την Magura, η σέλα είναι χειροποίητη σε στυλ δεκαετίας 80 και στηρίζεται σε ένα νέο υποπλαίσιο, ενώ νέο είναι και το μπροστινό Number plate αλλά και τα φώτα εμπρός και πίσω.