Τα βασικότερα από τα σχέδια που συνδέονται με το νέο BMW C1.

Τα βασικότερα από τα σχέδια που συνδέονται με το νέο BMW C1.

BMW: Ετοιμάζει νέο ηλεκτροκίνητο C1!;

Επαναφέρει το C1 σε νέο μοντέλο, αλλά και ηλεκτροκίνητο, η BMW; Δείτε περισσότερα!

Θυμάστε το BMW C1; Σίγουρα, στοιχηματίζουμε. Σας έλειψε; Μάλλον όχι, στοιχηματίζουμε επίσης. Το ριζοσπαστικό scooter με οροφή της BMW, που παρουσιάστηκε σχεδόν πριν 20 χρόνια, ήταν μια ιδέα που οι περισσότεροι αναβάτες δεν αποδέχθηκαν καλά. Ωστόσο, με το σκηνικό στα οχήματα να αλλάζει ραγδαία, η BMW πιστεύει στην φιλοσοφία αυτή και φαίνεται ότι την επαναφέρει. Ένδειξη αυτού, αυτά τα σχέδια, που δημοσίευσε το βρετανικό περιοδικό BikeSocial.

Τα μεγάλα νέα είναι ότι η BMW ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο scooter, το οποίο θα είναι ηλεκτροκίνητο, καλυμμένο με οροφή και θα θυμίζει το C1! Τα σχέδια είναι, σύμφωνα με το BikeSocial, επίσημα και κατατέθηκαν από την BMW για να λάβουν κατοχύρωση πατέντας.

Επίκεντρο του νέου μοντέλου παραμένει ο «κλωβός ασφαλείας» του αναβάτη, που συνδυάζει κάθισμα με ζώνες ασφαλείας και πλήρη κάλυψη και πρόκειται για μια ενιαία κατασκευή, που θα βιδώνεται πάνω στην πλατφόρμα του νέου scooter. Στον κλωβό αναμένεται έντονη χρήση ανθρακονήματος, που θα μειώσει το βάρος του αλλά και θα αυξήσει την αντοχή του σε προσκρούσεις.

Ακριβώς από κάτω του, βρίσκεται η κινητήρια πλατφόρμα του νέου μοντέλο, που θα φέρει τις ιδιαίτερα ευμεγέθεις μπαταρίες στο κέντρο της, ενώ ο ηλεκτρικός κινητήρας θα βρίσκεται κοντά ή πάνω στον πίσω τροχό, με κατασκευαστική φιλοσοφία που δεν ξεφεύγει πολύ από τα «κλασικά».

Το μοντέλο, αν εμπιστευτούμε τα σχέδια που βλέπουμε, δεν έχει πρόβλεψη για συνεπιβάτη και είναι ένα αυστηρά προσωπικό όχημα, αφού στο πίσω μέρος του κλωβού προβλέπεται χώρος για αντικείμενα. Κατά τα άλλα το μοντέλο θα αποτελεί ουσιαστικά μια «ανάσταση» του C1 που θέλει να φέρει πίσω όλα τα δυνατά σημεία του (προστασία του αναβάτη από τον καιρό και σε περίπτωση ατυχήματος), με βελτίωσεη σε όλα τα σημεία που το αρχικό C1 «πονούσε», όπως οι επιδόσεις.

Το νέο μοντέλο προς το παρόν είναι μάλλον μόνο σε θεωρητικό στάδιο, αλλά μην εκπλαγείτε αν το δείτε στην EICMA φέτος τον Νοέμβριο. Πως σας φαίνεται; Θα επιλέγατε ένα τόσο διαφορετικό scooter, αγκαλιάζοντας τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει;