Αυτό το γιλέκο μοτοσυκλέτας έχει κλιματισμό!

«Κλιματισμός» στην μοτοσυκλέτα με ένα ειδικό γιλέκο και έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο! Μια γαλλική startup εταιρεία θέλει να φέρει ανέσεις αυτοκινήτου, στον εξοπλισμό αναβάτη μοτοσυκλέτας....

Όσοι μοτοσυκλετιστές… χρησιμοποιούν προστατευτικό εξοπλισμό, γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι, η δυσφορία από το μπουφάν είναι αναπόφευκτη. Ακόμα και τον χειμώνα, ελάχιστα μπουφάν μπορούν να προστατεύσουν πλήρως, από τα στοιχεία της φύσης. Η γαλλική startup εταιρεία Chill Ride έχει ετοιμάσει μια «επαναστατική» αλλά… πολύπλοκη ιδέα, προκειμένου να προσφέρει κάτι εντελώς νέο στους αναβάτες.
 
Το προϊόν είναι ένα γιλέκο που χρησιμοποιεί σύστημα υγρόψυξης, προσφέροντας είτε ψύξη, είτε θέρμανση στον αναβάτη. Μάλιστα, το όλο σύστημα είναι ρυθμιζόμενο, όσον αφορά την θερμοκρασία, από ένα κεντρικό χειριστήριο που τοποθετείται στο τιμόνι. Αυτό που κάνει το σύστημα αρκετά πιο πολύπλοκο, όμως, είναι το… ψυγείο του, το οποίο τοποθετείται στο εμπρός φτερό της μοτοσυκλέτας! Μέσω μιας αντλίας, το ψυκτικό υγρό που βρίσκεται εντός του γιλέκου, κυκλοφορεί στο κύκλωμα και ψύχεται από την ροή του αέρα, δροσίζοντας τον αναβάτη διαρκώς, όπως ακριβώς το σύστημα ψύξης του κινητήρα!



Οι σωληνώσεις του γιλέκου συνδέονται στο ψυγείο μέσα από την μονάδα ελέγχου, ενώ σε περίπτωση ατυχήματος, αποσυνδέονται αμέσως απελευθερώνοντας τον αναβάτη. Φυσικά, όταν ο αναβάτης επιλέγει την λειτουργία θέρμανσης, το κύκλωμα ψυκτικού υγρού δεν λειτουργεί και το γιλέκο θερμαίνεται ηλεκτρικά, απευθείας από την μοτοσυκλέτα. 
 
Λύσεις για την αύξηση της θερμοκρασιακής άνεσης του αναβάτη έχουν εμφανιστεί, κατά καιρούς, ωστόσο αυτό το σύστημα είναι ίσως το πιο πολύπλοκο που έχουμε δει μέχρι τώρα! Παράλληλα, η τιμή του έχει ανακοινωθεί περίπου στα 650 ευρώ, ένα ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο όπως και να έχει! Θα επιλέγατε ποτέ κάτι τέτοιο;