Οι δυνατότητές της είναι απεριόριστες και για να τη φέρεις στα όριά της θα πρέπει να είσαι πολύ προπονημένος. Αλλιώς μάλλον εσύ θα ιδρώνεις και αυτή θα χασμουριέται.
Τα χαμόγελα είναι δύσκολο να κρυφτούν κάθε φορά που παραλαμβάνουμε τη νέα γενιά της RSV4 για δοκιμή, ακόμη και αν απλώς την κοιτάμε στο φορτηγό περιμένοντας μαζί της μέχρι να φτάσουμε στην πίστα των Σερρών. Βέβαια τέτοιες στιγμές η ανυπομονησία δεν αργεί να κάνει την εμφάνισή της, αφού αν έχεις οδηγήσει την προηγούμενη γενιά, αναρωτιέσαι συνεχώς πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει, μέχρι να την βάλεις μπροστά και να αδειάσει από κάθε σκέψη το μυαλό σου… Ο ήχος του V4 σου φτιάχνει τη διάθεση με τη χροιά του και σε βάζει αμέσως στη διαδικασία να φορέσεις τη φόρμα για να ξεχυθείς στην πίστα. Αρχικά ο μικρός όγκος που βλέπεις μπροστά σου και ο ανάλαφρος τρόπος που αλλάζει κατεύθυνση στα εσάκια σε εντυπωσιάζουν, αφού εκεί η RSV4 θυμίζει μοτοσυκλέτα μικρότερης κατηγορίας. Αυτό που σίγουρα δεν θυμίζει μικρότερη κατηγορία είναι το γκάζι της, καθώς στην ευθεία των Σερρών τα 217 άλογα δεν δυσκολεύτηκαν να στείλουν το κοντέρ στα 280χλμ/ώρα. Η σταθερότητα βέβαια σε αυτές τις ταχύτητες αλλά και στην επιτάχυνση είναι υποδειγματική, αποδεικνύοντας πως τα αεροδυναμικά φτερά δεν είναι απλώς μια μόδα αλλά μια καινοτομία που μαζί με το wheelie control κρατούν τον μπροστινό τροχό στην άσφαλτο χωρίς να χάνεις πολύτιμο χρόνο. Όταν φρενάρεις για την πρώτη στροφή έχεις σύμμαχό σου τα φρένα της Brembo τα οποία δεν είναι μόνο δυνατά αλλά έχουν και σωστή αίσθηση για να τα κρατάς μέχρι την κορυφή. Εκεί η RSV4 διαγράφει με απόλυτη ακρίβεια την τροχιά που έχεις επιλέξει δίνοντάς σου ακριβή πληροφόρηση, ενώ ακόμη και οι μικροδιορθώσεις είναι καλοδεχούμενες χωρίς κουνήματα και άβολες καταστάσεις… Δεν έχει καμία σημασία πόση φόρα κουβαλάς ή αν έχεις μεγάλη κλίση. Οι δυνατότητές της είναι πραγματικά απεριόριστες και για να τη φέρεις στα όριά της θα πρέπει να είσαι πολύ προπονημένος. Αλλιώς εσύ μάλλον θα ιδρώνεις και αυτή θα χασμουριέται, αφού όσο πιο γρήγορα πας τόσο καλύτερα αισθάνεται.
Οι δυνατότητές της είναι απεριόριστες και για να τη φέρεις στα όριά της θα πρέπει να είσαι πολύ προπονημένος. Αλλιώς μάλλον εσύ θα ιδρώνεις και αυτή θα χασμουριέται.
Όσο εντυπωσιακή είναι στις εισόδους και στην κορυφή της στροφής αλλά τόσο είναι και στις εξόδους, όπου το νέο ψαλίδι δίνει ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα, με τη ροπή του V4 να είναι εκεί οποιαδήποτε στιγμή ανοίξεις την ¨κοντή¨ γκαζιέρα. Όμως δεν σε φοβίζει. Ακόμη και στον πιο ¨άγριο¨ χάρτη η απόκριση είναι γλυκιά χωρίς απότομα τινάγματα, όπως και η λειτουργία των ηλεκτρονικών που σου επιτρέπουν να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τη δύναμη της και να αισθάνεσαι ότι κλέβεις εκκλησία…την ώρα που μέσα από το κράνος εξυμνείς τους μηχανικούς του Noale. Με το ATC στη θέση 2 και το AWC στο 1 επιτρέπονται τα γλιστρήματα και οι μικρές σούζες χωρίς να φοβάσαι να ανοίξεις το γκάζι αλλά και χωρίς τα ηλεκτρονικά να σου ¨κόβουν¨ ρυθμό μειώνοντας την απόλαυση. Φυσικά ξεχνάς τον συμπλέκτη, αφού το quickshifter σου το επιτρέπει τόσο στα ανεβάσματα όσο και στα απανωτά κατεβάσματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις εσύ είναι να επιλέξεις τη λειτουργία των ημιενεργητικών αναρτήσεων και να επικεντρωθείς στην οδήγηση. Μετά από μερικούς γύρους καταλήξαμε στο Α1 (track slick) παρότι οδηγούσαμε με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, καθώς το Α2 (track) μας φάνηκε λίγο μαλακό. Φυσικά μπορείς να ρυθμίσεις ξεχωριστά κάθε λειτουργία ή να επιλέξεις το Μ1 και να ψαχτείς μέχρι να βρεις το τέλειο setup για κάθε πίστα. Ακόμη όμως και αν δεν ¨πειράξεις¨ απολύτως τίποτα, μπορείς να γυρνάς στην πίστα των Σερρών στο 1.26 -1.27 χωρίς καμία προσπάθεια, απλώς ¨παίζοντας¨ μαζί της και μετά να την οδηγείς και στο δρόμο αλλάζοντας μόνο riding mode.
Στις εξόδους νιώθεις ότι κλέβεις εκκλησία…την ώρα που μέσα από το κράνος εξυμνείς τους μηχανικούς του Noale.
Στις γρήγορες βόλτες είναι εξίσου απολαυστική, ειδικά σε διαδρομές όπου μπορεί να ¨απλώσει¨ τη δύναμή της, καθώς τα ηλεκτρονικά φροντίζουν για να μπορείς να οδηγείς με ασφάλεια μια τέτοια μοτοσυκλέτα ακόμη και στην ελληνική άσφαλτο, αρκεί βέβαια να μην ξεχνάς ότι έχεις στο χέρια σου 217 ίππους... Φυσικά όπως με κάθε superbike δεν υπάρχει κανένας λόγος να κινείσαι μαζί της στην πόλη κάνοντας τα κεφάλια να γυρνούν σε κάθε φανάρι. Αυτή η μοτοσυκλέτα δεν θέλει να εντυπωσιάζει με την εμφάνισή της στις καφετέριες, αλλά με τους χρόνους στις πίστες, εκεί όπου γεννήθηκε αλλά και εξελίχθηκε για να είναι η καλύτερη.