Το νέο Aprilia eSR1

Το νέο Aprilia eSR1

Το νέο Aprilia eSR1

Το νέο Aprilia eSR1

Aprilia: Αυτό είναι το νέο eSR1!

Εκπλήσσει με το νέο της δίκυκλο η Aprilia, παρουσιάζοντας ένα ηλεκτροκίνητο «πατίνι» με την ονομασία που κατοχύρωσε πριν λίγες ημέρες. Δείτε περισσότερα…

Πριν λίγο καιρό, σας μεταφέραμε την είδηση για την κατοχύρωση του ονόματος «eSR1» από την Aprilia. Τότε, η γενική εντύπωση που είχε δημιουργηθεί αφορούσε ένα πιθανό, νέο ηλεκτροκίνητο scooter από την εταιρεία, που θα χρησιμοποιούσε μάλιστα τα μηχανικά μέρη της Vespa Elettrica. Ωστόσο η Aprilia διέψευσε τους πάντες, παρουσιάζοντας το νέο της όχημα και θέλοντας να κάνει δυναμική είσοδο, στον τομέα της προσωπικής μικροκινητικότητας.
 
Αυτό λοιπόν, είναι το νέο eSR1, το οποίο κατασκευάζεται σε συνεργασία με την MT Distribution, η οποία έχει συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες της αυτοκίνησης. Το eSR1 είναι προφανώς ένα όχημα μικροκινητικότητας, των οποίων η δημοτικότητα έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς προσφέρουν οικονομική και εύκολη μετακίνηση στις πόλεις με αυξημένη κυκλοφορία. Το eSR1 έχει σχεδιαστεί ως ένα εναλλακτικό και οικολογικό μέσο, το οποίο θα μπορεί να συνδυαστεί και με την χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς από τον αναβάτη του.
 
Το eSR1 φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα τύπου brushless και ισχύος 350 Watt, ενώ τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 280 Wh. Η αυτονομία του μοντέλου δηλώνεται στα 30 χιλιόμετρα, ενώ η μπαταρία είναι αφαιρούμενη για την εύκολη φόρτιση της σε οποιονδήποτε χώρο. Παράλληλα, η μπαταρία είναι εύκολα φορητή, δίνοντας την δυνατότητα στον αναβάτη να μεταφέρει μια ακόμα μαζί του, αν το επιθυμεί, διπλασιάζοντας έτσι την προσφερόμενη αυτονομία με μια απλή αλλαγή της.
 
Το eSR1 είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου για το ελάχιστον δυνατό βάρος, ενώ φέρει τροχούς 10 ιντσών με ελαστικά tubeless, ανθεκτικά στα τρυπήματα. Η πέδηση εξασφαλίζεται από ένα διπλό ηλεκτρικό φρένο εμπρός και δισκόφρενο πίσω, ενώ το eSR1 φέρει και οθόνη TFT 3,5 ιντσών για την απεικόνιση των ενδείξεων και τον χειρισμό του μοντέλου.
 
To μοντέλο θα γίνει ευρέως διαθέσιμο από τον Ιανουάριο του 2021 σε μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών, εξειδικευμένα σημεία και Online πλατφόρμες, ενώ η τιμή του έχει ανακοινωθεί στα 659 ευρώ, για την Ιταλία. Αναμένουμε και κάτι παρόμοιο, για την χώρα μας.