To Aprilia SR-GP Replica

Αυτό είναι το λογότυπο που κατοχύρωσε η Aprilia για την ονομασία eSR1.

Aprilia: Κατατέθηκαν πατέντες για ηλεκτρικό scooter

Την ονομασία ενός νέου μοντέλου Aprilia που κατατέθηκε για κατοχύρωση, ανακάλυψαν ξένοι δημοσιογράφοι, δείχνοντας τις ηλεκτρικές διαθέσεις της εταιρείας. Δείτε περισσότερα.

Σε μια περίοδο δημιουργικού «πυρετού» και παρουσιάσεων νέων μοντέλων από όλες τις εταιρείες, τα ρεπορτάζ «παρασκηνίου» φυσικά και δεν σπανίζουν, αποκαλύπτοντας τα μελλοντικά τους σχέδια. Φαίνεται πως ένα από αυτά τα ρεπορτάζ αφορά την Aprilia και πιο συγκεκριμένα, τα σχέδια της για παρουσίαση νέου ηλεκτρικού scooter.
 
Πιο συγκεκριμένα, όπως λέει το αμερικανικό Motorcycle.com, η Aprilia κατοχύρωσε, μέσω της δικηγορικής εταιρείας που συνεργάζεται με το Piaggio Group, την ονομασία και το λογότυπο eSR1. Τα αρχικά SR φυσικά έχουν χρησιμοποιηθεί από την Aprilia για τα μικρά sport scooter της, ενώ το γράμμα E συμβολίζει την ηλεκτρική φύση του νέου μοντέλου.


 
Τι περιμένουμε λοιπόν; Με την Piaggio να έχει και να διαθέτει ήδη, δύο μοντέλα ηλεκτρικού scooter (τις Vespa Elettrica των 50 και 70 χλμ/ώρα, που βέβαια βασίζονται στο ίδιο μηχανικό σύνολο), δεν αποκλείεται η Aprilia να «δανειστεί» την πλατφόρμα. Το eSR1 βέβαια πιθανότατα θα είναι αισθητά πιο σπορ όσον αφορά την εμφάνιση και το «στήσιμο», ακολουθώντας τον χαρακτήρα της Aprilia. Με βάση τις κινήσεις άλλων εταιρειών, φαίνεται ότι ένα σπορ ηλεκτρικό scooter ενδιαφέρει περισσότερες από μία μάρκες, για το άμεσο ή το μεσοπρόθεσμο μέλλον.
 
Φυσικά δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο, η κατοχύρωση του ονόματος και του λογοτύπου από την Aprilia, να έχει αποκλειστικά προστατευτικό χαρακτήρα, προκειμένου να το διαφυλάξει από τυχόν χρήση του από άλλες εταιρείες, μέχρι η ίδια να πάρει τις αποφάσεις που θέλει. Περιμένουμε περισσότερα.