Το κεντρικό κατάστημα στο νούμερο 71 της Πειραιώς αποτελεί την έδρα της εταιρείας από τη δεκαετία του `60.

Οι χώροι των εκθέσεων φιλοξενούν πολλά μοντέλα κάθε μάρκας, ώστε ο πελάτης να μπορεί να τα δει από κοντά.

Δεκάδες ετοιμοπαράδοτα μοντέλα περιμένουν τους νέους ιδιοκτήτες τους.

Η Kawasaki είναι μόνο μια από τις μάρκες που εμπορεύεται η Moto Τσαραμιάδης, καθώς Brixton, CF Moto, Honda, Suzuki, Yamaha και άλλες βρίσκονται στη «φαρέτρα» της εταιρείας.

Η κυρία Κατερίνα, ο κύριος Παύλος και η νέα γενιά έχουν αναλάβει σήμερα τα ινία της εταιρείας και συνεχίζουν με τις ίδιες αξίες.

Για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του πελάτη υπάρχει μεγάλη ποικιλία από είδη ένδυσης και αξεσουάρ.

Αφοί Τσαραμιάδη: 63 χρόνια στην υπηρεσία του πελάτη

Πως μπορεί τελικά μια επιχείρηση στο χώρο της μοτοσυκλέτας να επιβιώνει για περισσότερα από 60 χρόνια και ποια είναι τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει;

Η Moto Τσαραμιάδη είναι μια από τις παλιότερες επιχειρήσεις στον χώρο του δικύκλου στην Ελλάδα, καθώς από το 1956 βρίσκεται στην οδό Πειραιώς και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πώλησης, συντήρησης κι επισκευής. Εμείς βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και συνομιλήσαμε με την κυρία Κατερίνα Τσαραμιάδου, ώστε να μάθουμε πώς έχει καταφέρει μια οικογενειακή επιχείρηση να εξελιχθεί με το πέρασμα του χρόνου και να διαθέτει σήμερα 2 άρτια οργανωμένες εκθέσεις και ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο διατηρώντας όλες εκείνες τις αξίες που την έκαναν γνωστή και αγαπητή στο μοτοσυκλετιστικό κοινό.
 
  • Πώς και πότε ξεκίνησε η Moto Τσαραμιάδη;
Ο πατέρας μου άνοιξε το 1956 το πρώτο του κατάστημα στην Καποδιστρίου και ήταν μάλιστα από τα πρώτα που άνοιξαν στην Αθήνα, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του `60 δημιουργήθηκε το κατάστημα που βρισκόμαστε τώρα. Μας ήξεραν όλοι στην Πειραιώς καθώς είχαμε μια τεράστια μεταλλική Vespa που δεν περνούσε απαρατήρητη και όλοι γνώριζαν ποιοι ήμαστε και τι κάνουμε.  
 
  • Πως προέκυψε η δική σας ενασχόληση με το χώρο του δικύκλου;
Σπούδασα νηπιαγωγός και παράλληλα με τις σπουδές μου δούλευα στο μαγαζί για να έχω κάποιο εισόδημα και να μπορώ να καλύπτω τα έξοδά μου. Στην πορεία όμως με τράβηξε πολύ περισσότερο ο χώρος του εμπορίου, οπότε σπούδασα εμπορικός αντιπρόσωπος και είμαι εδώ ενεργή από το 1982 ακριβώς γιατί αγάπησα το συγκεκριμένο επάγγελμα. Η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε είναι από μόνη της εγγύηση για την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που παρέχουμε.
 
  • Που οφείλεται η προτίμηση του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια;
Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση και εξυπηρετούμε τους πελάτες μας οι ίδιοι και σήμερα εγώ, ο αδερφός μου και τα παιδιά μου ασχολούμαστε με τον κάθε πελάτη ξεχωριστά και προσπαθούμε να αναπτύξουμε μια φιλική σχέση μαζί του. Ενδιαφερόμαστε πραγματικά και θέλουμε να ικανοποιήσουμε στο μέγιστο τις ανάγκες του πελάτη, δεν το βλέπουμε απλά σαν δουλειά που πρέπει να γίνει. Αγαπάμε όχι μόνο τη δουλειά μας, αλλά και το προϊόν που πουλάμε. Είμαστε πάντα στο πλευρό του πελάτη για να λύσουμε κάθε του απορία και να τον συμβουλέψουμε ώστε να κάνει τις πιο σωστές επιλογές σύμφωνα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό του. Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο στα scooter και τις μοτοσυκλέτες, αλλά και στα αξεσουάρ. Θέλουμε ο πελάτης να φύγει ευχαριστημένος και αυτό που θα του δώσεις να είναι πραγματικά αυτό που θέλει. Ένας ευχαριστημένος πελάτης είναι η καλύτερη διαφήμιση για εμάς και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είμαστε τόσες δεκαετίες στο χώρο. Αυτή η φιλοσοφία μας καθοδηγεί και μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό και η νέα γενιά κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
 
  • Πείτε μας δυο λόγια για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Παλαιότερα είχαμε έναν ενιαίο χώρο, αλλά με το πέρασμα των χρόνων κάθε μάρκα απέκτησε τον δικό της. Σήμερα, διαθέτουμε δυο εκθέσεις, μια για τις Kymco – SYM και μια για την Piaggio και τις υπόλοιπες εταιρείες που εμπορευόμαστε (CF Moto, Kawasaki, Yamaha, Honda, Benelli και άλλες), ώστε τα μοντέλα κάθε εταιρείας να προβληθούν καλύτερα και να μπορεί ο πελάτης να τα δει πιο εύκολα. Επίσης, έχουμε χώρους αφιερωμένους στα ανταλλακτικά και τα αξεσουάρ μοτοσυκλέτας και αναβάτη. Τέλος, όλα μας τα συνεργεία είναι εξουσιοδοτημένα και ειδικά στην Piaggio είμαστε από τα πρώτα Prime Service, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα μας τα κτήρια είναι ιδιόκτητα.
 
  • Πως ήταν για εσάς τα χρόνια της κρίσης; Χρειάστηκαν θυσίες;
Επειδή πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, είχαμε μάθει να πατάμε γερά στα πόδια μας και να μην ξεπερνάμε τις οικονομικές μας δυνατότητες. Δεν έχουμε πάρει ποτέ δάνεια και μπορεί η κρίση να μας βρήκε με ιδιόκτητα κτίρια και τα έξοδα που αυτά έχουν, αλλά δεν χρωστούσαμε πουθενά. Σίγουρα ο τζίρος έπεσε, αλλά δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς δεν είχαμε κάνει «ανοίγματα». Χρειάστηκε όμως να κλείσουμε δυο καταστήματα που είχαμε ανοίξει τότε στο Γαλάτσι και τον Πειραιά και να επιστρέψουμε στους χώρους μας.  
 
  • Ποια τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Θα θέλαμε στο μέλλον να ανοίξουμε κι άλλα καταστήματα σε διαφορετικές περιοχές, απλά είναι λογικό μετά την κρίση να είμαστε πιο επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι. Την περσινή και τη φετινή χρονιά φαίνεται ότι ο κόσμος αναθάρρεψε, ξεπέρασε την ανασφάλεια που του είχε προκαλέσει η κρίση και πιστεύω ότι ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Η φετινή χρονιά δείχνει πολύ καλά δείγματα και πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα. Σε αυτό συμβάλουν και οι ίδιες οι εταιρείες με τις προωθητικές ενέργειες που υλοποιούν με τη βοήθεια των dealer, όχι μόνο σε scooter ή μοτοσυκλέτες, αλλά και σε ανταλλακτικά ή εξοπλισμό. Η ικανοποίηση για εμάς δεν έρχεται από την πώληση, αλλά από τους ευχαριστημένους πελάτες, που όχι μόνο θα μας εμπιστευτούν για τη συντήρηση και την επισκευή του δικύκλου τους, αλλά θα μας προτείνουν και στους φίλους τους.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Κατερίνα και όλη την οικογένεια Τσαραμιάδη, για τη φιλοξενία στο κατάστημά τους.