net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο σκοπός του ελέγχου στα ΚΤΕΟ είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια του αναβάτη, του συνεπιβάτη αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

Ο έλεγχος του δικύκλου είναι επίσης ζήτημα σεβασμού του ιδιοκτήτη προς την κοινωνία, μια απόδειξη πως δε βγαίνει στον δρόμο με έναν «χάρο».

Το θεμέλιο της ασφαλούς οδήγησης προϋποθέτει έναν σωστά εκπαιδευμένο οδηγό κι ένα τεχνικώς άρτιο όχημα.

Αφιέρωμα: ΚΤΕΟ Δικύκλων

Ας δούμε γιατί υπάρχουν τα Κέντρα Τεχνικού ελέγχου Οχημάτων, τι σημαίνει, τι κάνει και όλα τα τεχνικά ζητήματα σχετικά με την αλληλεπίδρασή μας μαζί του.

 
Για μια κοινωνία που επιθυμεί να αποκαλείται οργανωμένη η ύπαρξη κάποιας μορφής τεχνικού ελέγχου οχημάτων είναι απαραίτητη. Είναι ζήτημα σεβασμού. Σεβασμού του Κράτους προς τους πολίτες του αποδεικνύοντας πως το ενδιαφέρον του για τον στόλο οχημάτων δεν εξαντλείται στην είσπραξη φόρων, αλλά επεκτείνεται και στην εξακρίβωση της καλής τους λειτουργικής κατάστασης, δηλαδή στη θέσπιση μιας στοιχειώδους βάσης για την οδική ασφάλεια. Το θεμέλιο της ασφαλούς οδήγησης προϋποθέτει έναν σωστά εκπαιδευμένο οδηγό κι ένα τεχνικώς άρτιο όχημα. Μετά έρχονται όλα τα υπόλοιπα.

Είναι επίσης ένα ζήτημα σεβασμού του ιδιοκτήτη του οχήματος προς την κοινωνία, μια απόδειξη πως δε βγαίνει στον δρόμο με έναν «χάρο» αδιαφορώντας αν η δική του ανεπάρκεια μπορεί να κοστίσει και τις ζωές άλλων ανθρώπων. Οι κανόνες υπάρχουν για να τηρούνται από όλες τις πλευρές.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ