net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Boxer κινητήρας (ο οποίος αλλάζει στο επόμενο μοντέλο που αναμένουμε φέτος) είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία πάνω στο R 1200 GS.

ΒMW R 1200 GS: Ο… συνήθης ύποπτος της περιπέτειας

Τιμή: 14.650 ευρώ

Το μοτέρ είναι ένα από τα καλύτερα σημεία του GS, το οποίο πρόσφατα απέκτησε και δεύτερο εκκεντροφόρο επικεφαλής, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί περαιτέρω. Ο boxer των 1.170 κ.εκ. συνεχίζει με επιτυχία την παράδοση της βαυαρικής εταιρίας, δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα.

Μπορεί οπτικά το R 1200 GS να φαντάζει βαρύ και δυσκίνητο, ωστόσο, όταν βρίσκεται σε κίνηση, τα κιλά του εξαφανίζονται και το πολύ καλό ζύγισμα σάς επιτρέπει να εκτελέσετε ελιγμούς με ακρίβεια, ακόμη και μέσα στην κίνηση της πόλης. Βέβαια, το μεγάλο GS δε φτιάχτηκε για να κινείται στους μποτιλιαρισμένους δρόμους της πόλης, αλλά στον αυτοκινητόδρομο. Εκεί ξεδιπλώνει όλες τις αρετές του, προσφέροντας υψηλά επίπεδα άνεσης και πολύ καλή προστασία από τον αέρα. Ούτε σε δρόμο με στροφές θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, ακόμη και αν στο μενού του περιλαμβάνεται σφιχτό στροφιλίκι. Το on-off της BMW επιδεικνύει πολύ καλές δυνατότητες και εκτός δρόμου και, όταν το επιχειρήσετε, θα καταλάβετε ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να διασχίσει ένα στρωτό χωματόδρομο.

Οι αναρτήσεις του GS, τέλος, διαθέτουν (προαιρετικά) το σύστημα ηλεκτρονικής ρύθμισης (ESA), όπως και τα περισσότερα μοντέλα της BMW. Η λειτουργία και η πληροφόρηση που δίνουν στον οδηγό κυμαίνονται σε κορυφαία επίπεδα, όπως άλλωστε και η απόδοση των φρένων, τα οποία διαθέτουν (προαιρετικά και πάλι) και σύστημα υποβοήθησης (ASC).

Κινητήρας: 4T, 2Κ boxer, Α/Ψ
Κυβισμός (κ.εκ.): 1.170
Ισχύς (ίπποι/σ.αλ.): 110/7.750
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 12,2/6.000
Βάρος (κιλά): 203

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ