Ο πρώην επικεφαλής της Yamaha Racing, Masao Furusawa, προβλέπει ότι η συμβίωση του Jorge Lorenzo με τον Valentino Rossi, θα προκαλέσει πονοκέφαλο στους υπεύθυνους της ομάδας.
Για πολλούς οπαδούς του MotoGP και ειδικότερα της Yamaha, η επιστροφή του Valentino Rossi και η συνύπαρξή του με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Jorge Lorenzo, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, όμως o πρώην επικεφαλής της ιαπωνικής ομάδας, Masao Furusawa, φαίνεται να έχει τελείως διαφορετική άποψη.
«Συνειδητοποιώ ότι για το κοινό το να μοιράζονται ο Rossi και ο Lorenzo το ίδιο γκαράζ είναι εντυπωσιακό, αλλά θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά για τους ανθρώπους που θα το ζήσουν από κοντά.
Νομίζω ότι οι δύο τους θα δώσουν μεγάλες μάχες, σίγουρα θα προσφέρουν θέαμα, αλλά αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για τη Yamaha. Δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, η οποία θα γίνεται όλο και χειρότερη», ήταν τα λόγια του πρώην μηχανικού της Yamaha, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:
«Πριν ο Lorenzo έρθει στη Yamaha στον Nakajima άρεσε πολύ ο Rossi. Μετά άρχισε να προτιμά τον Lorenzo, καθώς ήταν δύσκολο για αυτόν να συνεργαστεί με τον Rossi. Από την άλλη, ο Lorenzo ήταν νέος και συνεργάσιμος. Ωστόσο, η σχέση τους επηρεάστηκε όταν έμαθε για τις διαπραγματεύσεις του με την Honda το 2012. Τότε κατάλαβε ότι ο Lorenzo συμπεριφέρεται όπως όλοι οι υπόλοιποι και ότι τον ενδιαφέρει το δικό του καλό. Σε αυτήν την ατμόσφαιρα ήρθε ο Rossi και δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί».