net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τα όργανα του SH φέρουν όλες τις απαραίτητες ενδείξεις. Ωστόσο, σε σχέση με το Xenter, απουσιάζει ένας μερικός χιλιομετρητής και η ένδειξη θερμοκρασίας περιβάλλοντος.

.Σχεδόν πλήρης ενδείξεων η ευανάγνωστη LCD οθόνη του Xenter. Σχεδόν γιατί απουσιάζει ο δείκτης θερμοκρασίας του ψυκτικού.

Πάνω στη μεγάλη σε μήκος σέλα θα βολευτούν άνετα δύο μεγαλόσωμα άτομα. Ο συνεπιβάτης δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ούτε σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η σέλα του SH είναι η πιο άνετη μεταξύ των δύο για τον αναβάτη χάρη στο περισσότερο αφρώδες αλλά και το σχήμα της που συγκρατεί καλύτερα τον οδηγό.

Εργονομία: Διαφορά στις λεπτομέρειες

Όποιο από τα δύο και να διαλέξει κάποιος, είναι σίγουρο ότι δε θα δυσκολευτεί να βολευτεί πάνω του. Τόσο η σέλα του Xenter, όσο και αυτή του SH, βρίσκονται κοντά στο έδαφος και είναι όσο στενές χρειάζεται για να μη δημιουργούν πρόβλημα στους κοντύτερους. Φέρουν και οι δύο ποιοτικό αφρώδες, μόνο που στο Xenter είναι λίγο λιγότερο από το ιδανικό. Αν το βάρος σας δεν ξεπερνά τα 80 κιλά όλα καλά. Σε αντίθετη περίπτωση, θα νιώσετε μετά από κάποια ώρα οδήγησης, το σκελετό της σέλας στα μαλακά σας μόρια. Η σέλα του SH φέρει λίγο περισσότερο αφρώδες και η εξίσου ποιοτική της επένδυση προκαλούσε λιγότερη εφίδρωση από αυτή του Xenter τις ημέρες του καύσωνα της δοκιμής. Παράλληλα, έχει και αντιολισθητικά χαρακτηριστικά και σε συνδυασμό με το ελαφρώς μεγαλύτερο ύψος στο τελείωμά της, κρατά τον αναβάτη στη θέση του στο δυνατό φρενάρισμα. Η σέλα μας απασχόλησε περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα σημεία γιατί, κατά τα άλλα, SH και Xenter βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Τιμόνια μικρά σε πλάτος και σωστά τοποθετημένα που αφήνουν τα χέρια να πέφτουν άνετα πάνω τους και άπλετος χώρος για τα πόδια ακόμη για τους ψηλούς αναβάτες. Η στάση του σώματος είναι φυσική και ο αναβάτης νιώθει πως έχει τον πλήρη έλεγχο και στις δύο περιπτώσεις. Οι μακριές σέλες θα βολέψουν άνετα και τον συνεπιβάτη, ο οποίος θα τοποθετήσει τα πόδια σε σωστές γωνίες στα μεγάλα μαρσπιέ έχοντας στη διάθεσή του και χειρολαβές.

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ