net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η ταχύτητα, η ασφάλεια και η ευκολία στην καθημερινή μετακίνηση είναι αυτά που χαρακτηρίζουν και τις δύο προτάσεις των Ιαπώνων κατασκευαστών.

Όποιος και αν βρεθεί πάνω στη σέλα τους, όποιο και αν είναι το επίπεδο εμπειρίας του στους δύο τροχούς, θα πιάσει τον εαυτό του να εξοικειώνεται άμεσα μαζί τους.

Συγκριτικό: Honda SH 150i R Top Box vs Yamaha Xenter 150 Top Case

Δύο από τις κορυφαίες προτάσεις στα 150άρια scooter, δύο εξαιρετικά εργαλεία πόλης συγκρούονται για την κατάκτηση της κορυφής. Το νεοφερμένο Xenter έρχεται αντιμέτωπο με το SH150i με στόχο να το εκθρονίσει.

 
Honda SH 150i R
Τιμή: 3.190 ευρώ (Έκδοση R: 3.600 ευρώ)
Χρώματα: R Λευκό, Μάυρο 
Απλό: Μαύρο, Ασημί, Κόκκινο, Λευκό
+: Κινητήρας, φρένα, άνεση
-: Απουσία πλαϊνού σταντ

Yamaha Xenter 150 Top Case
Τιμή: 3.090 ευρώ
Χρώματα:  Λευκό, Μαύρο, Γκρι
+: Κινητήρας, πλαίσιο, top case
-: Απουσία πλαϊνού σταντ
 
Μετά και το τέλος αυτού του συγκριτικού, είμαι πλέον πεπεισμένος πως τα κορυφαία 150άρια scooter είναι ό,τι χρειάζεται κανείς για την πόλη. Μια εβδομάδα μαζί τους ήταν αρκετή για να σε πείσουν πως κάτι παραπάνω μπορεί να αποτελεί και πλεονασμό για να κινηθώ με αξιώσεις στο αστικό περιβάλλον. Και όταν λέω αστικό περιβάλλον, δεν εννοώ μόνο το κέντρο, αλλά και τα πέριξ και τη διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο που θα χρειαστεί κανείς για να πάει από και προς τη δουλειά του. Σε αυτό το πεδίο δράσης, αυτά τα scooter βρίσκονται πραγματικά στο στοιχείο τους. Έχουν χαμηλό βάρος, οι υγρόψυκτοι κινητήρες τους διαθέτουν πολύ δύναμη και καταναλώνουν λίγη βενζίνη, μπορούν να μεταφέρουν δεύτερο άτομο χωρίς να ζορίζονται και τα επίπεδα της ενεργητικής τους ασφάλειας βρίσκονται πολύ ψηλά χάρη στην προσοχή που έχουν δώσει οι κατασκευαστές, τόσο στον τομέα του πλαισίου, όσο και σε αυτόν των αναρτήσεων αλλά και των φρένων.
Κάπου εδώ πρέπει να πω ότι, για διάφορους λόγους δεν είχα καταφέρει να βρεθώ ποτέ ούτε στη σέλα του SH, αλλά ούτε και του     Xenter. Για το τελευταίο μάλιστα πρέπει να έβαλε και λίγο το χεράκι του και ο…Murphy, αφού στο περιοδικό κατέφθασε πρώτο το 125 και λιγότερο από ένα μήνα μετά το 150, αλλά κανένα από τα δύο δε μου έκανε τη χάρη. Το πλήρωμα του χρόνου όμως ήρθε και για τους τρεις μας σε αυτή τη συγκριτική δοκιμή! Από τη μία μεριά, ένα από τα πιο αγαπημένα scooter της ευρωπαϊκής αγοράς με δεκάδες χιλιάδες αναβάτες και των δύο φύλων να πίνουν νερό στο όνομά του όλα αυτά τα χρόνια. Από την άλλη, ο νέος διεκδικητής που θέλει και αυτός με τη σειρά του να δει το κοινό να τον αγκαλιάζει με την ίδια θέρμη. Θα τα καταφέρει; Όπως και να έχει, δείχνει έτοιμο για μια μάχη σε όλα τα επίπεδα.




 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ