net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η κατανάλωση στην περίπτωση του Honda Vision 110 είναι τα 2,7 λίτρα.

Honda Vision 110

Τιμή: 1.940 ευρώ.

Μεταξύ 51-160 κ.εκ. συναντάμε στην πρώτη θέση των χαμηλότερων καταναλώσεων, το μεγαλύτερο αδελφάκι του Vision 50, το Vision 110. Δεν είναι τυχαίο ότι, σε κάθε αναφορά που κάνει η Honda για το Vision, δεν παύει να αναφέρει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το πιο επιτυχημένο δίτροχο όλων των εποχών, το γνωστό σε όλους μας Super Cub. Οι Ιάπωνες έχουν μεγάλες βλέψεις για το νέο τους scooter, όσον αφορά στον όγκο πωλήσεων και οι παραλληλισμοί με το θρυλικό παπί δείχνουν τα σχέδια που έχουν στο νου τους. Ποια είναι αυτά; Η παγκόσμια επικράτηση στα χρηστικά δίκυκλα φυσικά! Το νέο μοντέλο της Honda έχει εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να πετύχει αυτό το στόχο, με πιο σημαντικό ίσως από αυτά την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή του, αλλά και κατανάλωση του.

Χωρίς να διαθέτει κάποια υπερβολή ή ακρότητα, η εμφάνιση του Vision χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη και σοβαρή. Τα εντυπωσιακά γραφικά απουσιάζουν και μόνο στο πίσω μέρος αναφέρεται το όνομα του scooter με διακριτικό τρόπο. Αυτή η σοβαρότητα, τού πηγαίνει αρκετά και η ελκυστική του εμφάνιση κινείται μέσα στα πλαίσια του οικογενειακού look των scooter της Honda θυμίζοντας αμυδρά τα SΗ.

Ο αερόψυκτος κινητήρας των 110 κ.εκ., με τον ένα εκκεντροφόρο επικεφαλής, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την οικονομία και την αξιοπιστία. Η ισχύς του αγγίζει τους 8,3 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και η ροπή τα 0,9 kgm στις 6.500 σ.α.λ. Τη διαχείριση της τροφοδοσίας του έχει αναλάβει ο ηλεκτρονικός ψεκασμός PGM-FI της Honda, με σώμα ψεκασμού διαμέτρου 22 χλστ. Με αρκετή χρήση στον αυτοκινητόδρομο και ταχύτητες κοντά στην τελική του, το Vision δεν έκαψε περισσότερα από 2,7 λίτρα για κάθε 100 χλμ., ενώ με αποκλειστική χρήση στους δρόμους της πόλης αυτό το νούμερο είναι ακόμη μικρότερο… Ρίχνοντας μία ματιά στους πίνακες του Moto Τρίτη, το Vision φιγουράρει ήδη στην κορυφαία θέση μεταξύ των scooter, ανεξαρτήτως κυβισμού, ενώ αν λάβουμε υπόψη τις υπόλοιπες κατηγορίες, αλλά και την τιμή του, μόνο τα παπιά μπορούν να το κοιτάξουν στα μάτια.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4T, 1Κ, Α/Ψ, 2Β
Κυβισμός: 108 κ.εκ.
Ισχύς: 8,3/8000 (ίπποι/σ.α.λ.)
Ροπή: 0,9/6500 (kgm/σ.α.λ.)
Κατανάλωση: 2,7 λίτρα/100χλμ.

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ