net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το 6κύλινδρου μοτέρ αποδίδει 160 ίππους και σύμφωνα με τους ανθρώπους της Horex έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην απόδοσή του στο χαμηλό και μεσαίο φάσμα.

Οι δαγκάνες προέρχονται από την Brembo με αυτές του εμπρός τροχού να είναι τετραπίστονες και ακτινικά τοποθετημένες, ενώ οι δίσκοι είναι της Braking.

Horex VR6: Τα επίσημα στοιχεία

Στα τελευταία στάδια της εξέλιξής του έχει μπει το Horex VR6 με την εταιρία να ανακοινώνει τα επίσημα στοιχεία απόδοσης για τον καινοτομικό 6κύλινδρο κινητήρα των 1.200 κ.εκ.

 
Η παραγωγή του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του ερχόμενου έτους και οι άνθρωποι της Horex αποφάσισαν να περάσουν πρώτο στην παραγωγή το μοντέλο με την ατμοσφαιρική έκδοση του κινητήρα, την οποία θα ακολουθήσει μία πιο ακριβή με μηχανικό υπερσυμπιεστή.
Η «βασική» έκδοση του VR6 θα αποδίδει 160 ίππους και 13,8 kgm ροπής στις 9.000 και 7.000 στροφές αντίστοιχα. Σύμφωνα με τους ίδιους στόχος τους σε αυτή την έκδοση δεν ήταν οι απόλυτες τιμές ισχύος και ροπής αλλά μία απόδοση που θα ταίριαζε ιδανικά με τον roadster χαρακτήρα της μοτοσικλέτας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ήδη από τις 3.500 σ.α.λ. ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του 7,5 Kgm ροπής. Το ανεστραμμένο πιρούνι των 48 χλστ. αλλά και το αμορτισέρ ανήκουν στην WP οι διαδρομές τους ανέρχονται στα 120 χλστ. και είναι πλήρως ρυθμιζόμενα.
Οι δαγκάνες προέρχονται από την Brembo με αυτές του εμπρός τροχού να είναι τετραπίστονες και ακτινικά τοποθετημένες, ενώ οι δίσκοι είναι της Braking.

Εκτός από την ιδιαίτερα μικρή περιεχόμενη γωνία των κυλίνδρων που επέτρεψε στους μηχανικούς να κατασκευάσουν μία ενιαία κυλινδροκεφαλή (με σημαντικά οφέλη όσο αφορά το βάρος) το μοντέλο της Horex με τους τρεις επικεφαλής εκκεντροφόρους (!) θα είναι το πρώτο στον κόσμο που θα φέρει ενσωματωμένο (στο ψαλίδι) σύστημα λίπανσης για την αλυσίδα, το οποίο είναι σε στέρεη μορφή, έχει ως βάση τον γραφίτη και έχει εξελιχθεί από τη γερμανική Schunk Group.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κινητήρας 4Τ, Υ/Ψ, 6Κ, 18β
Κυβισμός (κ.εκ.): 1.218
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 160/9.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 13,8/7.000
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα): 250 (ηλεκτρονικά περιορισμένη)
Βάρος (κιλά): 250
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 19
Ύψος σέλας (χλστ.): 820 (+,-20)
Φρένα Ε/Π: 2Δ, 320 χλστ./Δ, 264 χλστ.
Τροχοί Ε/Π: 120/70-17//190/55-17

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ