net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Συγκριτικό entry level και όχι μόνο…

Είναι ελάχιστα τα πράγματα που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις και πάλι νέος. Είναι λίγες οι μοτοσικλέτες που θα σε συγκινήσουν, όχι με τις επιδόσεις τους, αλλά με το ακριβώς αντίθετο, κάνοντας τα πάντα να δείχνουν εύκολα και διασκεδαστικά… Από τη χώρα του παραμυθιού λοιπόν στους δρόμους της πόλης!

 
Όλα ξεκίνησαν όταν στο περιοδικό ‘‘έφτασε’’ από την Κρήτη το X-Road της Sachs για δοκιμή. Η συμβίωση μαζί του επανέφερε στο μυαλό πως για να είναι μια μοτοσικλέτα διασκεδαστική δεν απαιτούνται μονάχα πολλά κυβικά. Το μοτοσικλετάκι της γερμανικής βιομηχανίας μοτοσικλετών είναι διασκεδαστικό και αγχολυτικό λόγω του ύφους του και της απόλυτα ελεγχόμενης δύναμής του. Με το Sachs σαν αφορμή συγκεντρώσαμε τους δύο κύριους αντιπάλους του και τα συγκρίναμε.

Το Yamaha DT 125x και το ΧΤ 125x (όπου Χ η έκδοση SM), που αν και ανήκουν στην ίδια εταιρία η φιλοσοφία τους είναι τελείως διαφορετική. Το DT 125 κουβαλάει μεγάλη ιστορία, αφού υπάρχει αρκετά χρόνια στην παραγωγή περνώντας από ένα σκληροπυρηνικό Enduro, σε μια καθημερινή εύχρηστη μοτοσικλέτα. Το XT και αυτό με τη σειρά του κουβαλάει βαρύ φορτίο στην πλάτη του λόγω ονόματος και που συνεχίζοντας την παράδοση θα γαλουχήσει στον κόσμο της μοτοσικλέτας πολύ κόσμο.

Το Sachs και τα δύο Yamaha είναι τόσο ίδια στη γενική τους σχεδίαση, το καθένα όμως διαθέτει διαφορετική προσέγγιση στον τομέα της χρήσης του. Αισθητικά, οδηγικά και στον τομέα των επιδόσεων το ένα συμπληρώνει το άλλο παρέχοντας στο αγοραστικό κοινό τη δυνατότητα ακριβής επιλογής γι’ αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες και τα γούστα του.

Διαβάστε και ενημερωθείτε από το συγκριτικό του τεύχους (05/07) Moto Τρίτη που κυκλοφορεί.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ